Д-р Трендафилова: Безразборното поставяне на филъри може да доведе до нелицеприятни резултати

В предаването ,,На кафе“ по NOVA гостува дерматолог д-р Стиляна Трендафилова - много доказан специалист. Тя коментира каква е разликата между филъри, скинбустери и биостимулатори.

,,Биостимулаторите ги делим на биостимулиращи филъри и чистите биостимуланти. Биостимулиращите филъри могат да бъдат и хибридни – вече има продукти, които съдържат вещество, стимулиращо колагеновия синтез, което е съчетано с хиалуронова киселина, т.е. има ефекта и на филър, и подобрява качеството на кожата. Чистите биостимулатори подобряват единствено и само качеството на кожата, без да създават допълнителни обеми, затова са предпочитани от една голяма част от пациентите“, коментира тя.

Как да използваме камък Гуа Ша за гладка и сияйна кожа

Тя допълни, че за околоочната зона е най-подходящо да се използват мезобустери при определени показания. Когато има загуба на мазнина или има хлътване под очите, може да се обсъди и поставянето на хиалуронов филър.

,,Иначе, по отношение на бустерите, в тази зона ги използваме най-вече заради хидратацията, заради подобряване на плътността на кожата и, естествено, за заличаване на фините линии и бръчици. За съжаление, в годините безразборното поставяне на филъри и нерегламентираното такова, всъщност, доведе до това хората да виждат нелицеприятни резултати. Искам дебело да подчертая, че лекарите, които са тренирани да поставят филъри и са преминали множество обучения, всъщност, биват обучавани точно за това. Да ги поставят правилно, да използват подходящите продукти и най-вече да познават науката за продуктите“, коментира още д-р Трендафилова.

5-те тайни на хората с перфектна кожа

,,Много често наблюдавам, особено при младите момичета, поставяне на филъри, които са за скулите или за брадичката в устните. Филърите, които са подходящи за зона като скулите или като брадичката или за оформяне на долния контур, са много плътни. Те трябва да имат тази плътност, за да могат да издържат на костната опора на движенията на лицето. Докато устните са една изключително нежна зона с много деликатна тъкан и филърът трябва да е съобразен с това“, каза още дерматологът.

Тя коментира още, че младите момичета, с цел удължаване на ефекта или по-големи обеми, обичат да поставят такива плътни филъри и тогава стават и проблемите. Започва миграцията, започва провисването на лигавицата, образуването на бучки, което естествено рано или късно довежда до разграждане.

Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа

,,Скинбустерите аз лично ги препоръчвам тогава, когато търсим една цялостна хидратация, едно цялостно оплътняване, освежаване на лицето, което може да се случва и в средната, и в долната трета на лицето, шията, разбира се, деколтето. Подходящи са както и за по-младите пациенти, които искат на време да започнат да се грижат за своята кожа, чисто и превантивно, така и за по-възрастните пациенти, които искат да подобрят своята еластичност и плътност на кожата“, допълни още Трендафилова.

,,Вече когато използваме хиалуронови филъри в средната част на лицето, или дори в долната трета, няма значение, там ги използваме за да контурираме. Искаме да изградим нещо, което липсва, нещо, което се е отпуснало или е преместило мястото си, за да го върнем на мястото му, и по този начин да променим овала на лицето към по-привлекателен“, каза специалистът.

Вижте пълното интервю за ,,На кафе“ във видеото по-горе!

 

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти