Тайната на иновативния метод, който ви връща биологичната младост без ботокс и филъри

Предаването „На кафе“ от години предлага на своите зрители всичко интересно от света на шоубизнеса, изкуството, красотата и всичко, което вълнува модерната жена.

► Все повече млади хора се подлагат на процедури с ботокс: защо?

Най-новата рубрика с Ина Чочева предстои да ни срещне с специалисти от различни области от света на красотата.

„Понеже това е сфера, която се развива изключително динамично, моята цел е да синтезирам цялата информация, да обединя всички теми, свързани с всичко най-ново, актуално, но и ефикасно около продецурите в модата, здравето и красотата“, коментира в ефира на NOVA Ина Чочева.

Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа

Подходящи ли са филърите за всяка възраст и всяка зона на лицето? Как може ботоксът да ни направи да изглеждаме по-млади, но и да помогне срещу изпотяването? Какво можем да направим, за да се чувстваме по-добре в кожата си?

► За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

Това са само част от въпросите, чиито отговори ще търси Ина със своите специални гости.

жена лице кожа
Снимка: iStock

Първият гост в рубриката е д-р Николай Царибашев, който открехва вратата към регенеративната медицина и естетика. Това е иновативен метод, който връща биологичната младост.

► Ботокс, филъри или просто добра диета: Марта Стюарт призна как на 82 изглежда като на 52

Методът е изключително полезен в борбата с много проблеми като остаряването, стриите, белезите от акне, косопада и т.н

„Регенеративната медицина се занимава с това да възстановява загубени човешки функции“, разкрива д-р Царибашев. „Това означава кожата да бъде уплътнена, да получи повече еластичност, по-добра хидратация, само че без да се намесваме по някакви нефизиологични начини.“

При метода специалистите използват знанията за това как човешката тъкан старее, за да се направи тази тъкан биологично млада.

► За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

В борбата с промените, които настъпват в тялото ни с годините, най-важният въпрос е как една клетка старее. Това зависи от намаляването на стволови клетки, хормоналните промени в организма и енергийната система на клетките.

„Тази испанска технология води до това да даде онзи стимул на човешките клетки, който им липсва, а именно растежните фактори. Тъканите започват да се уплътняват от само себе си, произвеждат повече колаген, еластин и хиалуронова киселина“, пояснява още специалистът.

► Остеоестетиката: как на 50 да изглеждате като на 30 по естествен начин

жена ръце бръчки кожа
Снимка: Thinkstock

При технологията се използва плазма, богата на растежни фактори, за да се възстановят тъкани или техни функции. Ефектът засяга фини линии, бръчки, стрии, белези, косопад и всякакви подобни проблеми по кожата.

В предаването "На кафе" д-р Николай Царибашев насочва вниманието и към светлинната терапия за повече производство на колаген или потискане на възпаления и бактериални инфекции като акне и розацея. 

Доколко е възможно да възвърнем биологичната си младост и как точно се случва това, разберете от видеото от „На кафе“.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти