Все повече млади хора се подлагат на процедури с ботокс: защо?

Има теми, за които все още изпитваме известно неудобство да говорим публично. И някои разкрасителни процедури като че ли все още са една от тях.

В предаването „На кафе“ обаче никога не се притесняват да повдигнат въпроси, които донякъде се смятат за табу. И точно такава тема разглеждаме днес.

Ботоксът е едно от най-популярните средства за постигане на младежки външен вид и все повече дами се решават да си поставят ботулинови инжекции.

ботокс
Снимка: iStock

В това няма нищо лошо и е въпрос на личен избор. Оказва се обаче, че в световен мащаб все повече се понижава възрастовата граница на младите момичета, които си инжектират ботокс.

Става въпрос за т.нар. превантивен ботокс. За него се смята, че ако се постави на ранна възраст (около 20 години), впоследствие кожата ще остарява по-незабележимо и съответно няма да се налагат по-сериозни намеси.

Въпреки това категорични доказателства, че ранният ботокс може да предотврати бъдещи бръчки, не съществуват, пояснява Криси Парташкова в „На кафе“.

ботокс
Снимка: iStock

Решението кога да започнете да прибягвате до инжектиране на ботулинов токсин, трябва да бъде взето осъзнато и задължително след консултации със специалист.

А как да прецените, че може ви е време за такава стъпка? Ако при напълно спокойно изражение на лицето забелязвате бръчки, тогава можете да обмислите вариантите.

Ако се започне твърде рано, има някои опасности и рискове. Те не засягат всички дами, но все пак е добре да ги имате предвид. Сред тях Патрашкова посочва подутини, синини, падане надолу на веждите.

Гала посочва къде вероятно се крие причината младите да си поставят ботокс – тъй като той парализира лицевите мускули, при инжектиране с времето човек спира да прави определени мимики с лицето си, които принципно биха довели до бръчки. Самата тя признава, че си слага ботокс в областта на челото.

Сред дамите на около 20-годишна възраст е популярен т.нар. „бебешки ботокс“, при който дозите са минимални и ефектът трае по-малко. Всичко по темата с коментар на специалисти и дерматолози, можете да прочетете тук:

► Дерматолозите говорят: кога е твърде рано за „бебешки ботокс“ и филъри

Гала посочва още, че в днешно време техниките и приложенията на ботулиновия токсин доста са се развили. Чрез него може да се подвигне върха на носа, да се стесни, да се коригират бръчките около устата, използва се още срещу изпотяване и т.н.

ботокс
Снимка: iStock

Ако пък сте преценили, че все още не желаете да си инжектирате ботокс, ние сме ви подготвили полезен списък с алтернативни терапии и процедури. Открийте най-подходящите за вас тук:

► За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти