За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

Инжектирането на ботокс в една от най-доверените и надеждни процедури против остаряването на кожата, които съществуват от години. Освен това е едно от онези редки лечения, които осигуряват незабавни резултати, като същевременно подобряват вида на кожата с течение на времето.

Все пак може да имате някои причини, поради които може да не искате да си поставите ботокс – цена, бременност, страх от игли или просто не сте готови да се ангажирате с редовни посещения в дерматологичната клиника.

6 храни, които предизвикват бръчки

Точно за тези от вас предлагаме някои алтернативи на ботокса, които могат да забавят признаците на стареене и дори да подобрят вече съществуващите фини линии и бръчки.

Все пак е важно да се отбележи, че нито една от тези алтернативи няма да направи толкова забележима промяна, колкото ботоксът.

Когато говорим за актуалните методи в естетичната дерматология, екипът ни събира информация, която се надяваме да ви е от полза, за да се ориентирате. Въпреки това личната консултация с дерматолог или специалист в областта на естетичната медицина е силно препоръчителна, за да се подходи индивидуално към нуждите и спецификите на всяка Edna от вас.

Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock

Има алтернативи, с които можете да започнете, ако не сте готови за ботокс. Дерматолозите д-р Джошуа Зийхнер, д-р Джесика Ву и д-р Пол Джарод Франк споделят със сайта byrdie.com 10-те най-ефективни алтернативи на ботокс, които можете да опитате.

Фракционни лазери
Лазерната терапия е може би най-ефективният, нехирургичен вариант за подмладяване на кожата. „Фракционираните лазери за възстановяване на повърхността ѝ могат да подобрят тона и текстурата на кожата“, обяснява д-р Зийхнер.

„Така можете да изгладите тъмните петна, като същевременно минимизирате порите и подобрите текстурата на кожата“, твърди още той.

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock

Тези фракционни лазери се считат за аблативни, което означава, че засягат горния слой на кожата, за да стимулират естествения ѝ процес на оздравяване. Това насърчава производството на колаген, което води до по-здрава и по-млада кожа, както и до намаляване на появата на фини линии, лечение на белези от акне и подобряване на цялостната текстура на кожата.

5-те тайни на хората с перфектна кожа

Микротокова терапия
Лечението с микроток включва лека електрическа стимулация за проникване в най-дълбоките слоеве на кожата, като катализира производството на колаген и еластин за цялостно тонизиране и стягане. Подобреният мускулен тонус и клетъчната активност водят до по-стегнати пори, намалени фини линии и бръчки и по-малко подпухналост на кожата.

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock

Микротокът може да осигури незабавен лифтинг ефект, но и изисква редовна употреба (около три пъти седмично в продължение на шест месеца), за да видите разликата във фините линии или бръчките. Микротокът също е чудесен начин за поддържане на еластичността на кожата и предотвратяване на бъдещо увисване.

Радиочестотна терапия
Радиочестотната терапия генерира топлина за стягане на отпуснатата кожа - и като такава, тя е чудесен вариант за лифтинг на лицето без реален лифтинг. Тези устройства работят, като изпращат топлина дълбоко в кожата, което води до стягане на тъканите и образуване на колаген.

„За стягане на долната част на лицето и линията на челюстта любимото ми лечение използва редица фини игли, за да достави радиочестотата под кожата, до по-дълбоките нива, където се намира колагенът“, обяснява д-р Ву.

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock


Ултерапия
Това е друга популярна термична обработка, която работи чрез ултразвук и е одобрена както за стягане, така и за повдигане на кожата. „Може да се използва за намаляване на увисналата кожа на клепачите, за стягане на челюстта и шията и за повдигане на веждите“, обясянва д-р Франк.

„Ултразвуковата технология се използва за преглед на слоевете на кожата, които ще бъдат третирани, така че да се третира само точно определена тъкан. Иновативната процедура осигурява топлина на тази целева тъкан и по този начин стяга и повдига кожата, без да са необходими хирургически разрези.”

Въпреки че пациентите могат да изберат лек седатив, за да се чувстват по-комфортно, не е необходимо домашно възстановяване след това, потвърждава д-р Франк. „Можете да се върнете към нормалните си ежедневни дейности веднага след процедурата.“

Микронидлинг
Това е процедура, популярна в Азия, Европа и САЩ. Различни устройства пробиват кожата с много фини игли, стимулирайки производството на колаген. Проучванията показват, че микроиглите намаляват бръчките чрез увеличаване на производството на колаген. „А ефектът е още по-добър, ако прилагате витамин А (ретиноиди) и витамин С едновременно“, обяснява д-р Ву.

LED терапия
Това е напълно неинвазивен тип светлинна терапия, която действа чрез взаимодействие с клетките на кожата, за да стимулира подмладяването чрез повишаване на колагена, което води до намаляване на линиите и бръчките, избледнели белези, намалени възрастовите петна, смалява порите и води до по-равномерен тен на кожата.

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock

Въпреки това, за разлика от ботокса, резултатите от LED процедурите не са мигновени. Ще трябва отделите повече време и търпение, а и имайте предвид, че маските, необходими за LED терапията, понякога могат да бъдат по-скъпи от самия ботокс.

Козметична акупунктура
Козметичната акупунктура е друг по-малко инвазивен начин за стягане на отпусната кожа и подобряване на общия ѝ тонус. Помага за укрепване на мускулите под кожата и увеличава притока на кръв към тези тъкани за производството на колаген. Подобно на микроиглите и лазерите, той работи, защото малката травма от поставянето на иглите сигнализира на тялото да създаде колаген, което води до по-еластичен и младежки вид.

терапия за лице и кожа
Снимка: iStock

Продукти за лице с ретиноиди
Ретиноидите се използват с лекарска рецепта рецепта. Такъв е третиноинът, който може да доведе до подобрение на тонуса и текстурата на кожата само за няколко месеца. „Вечерната употреба на тези ретиноиди – може да стимулира колагена и да поддържа кожата млада и еластична, като същевременно минимизира фините линии“, обяснява д-р Зийхнер.

„Нощта е най-доброто време за използване на продукти за усъвършенстване на кожата и насърчаване на обмяната на клетките, докато тялото е в покой“, допълва д-р Франк.

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти