Ботокс, филъри или просто добра диета: Марта Стюарт призна как на 82 изглежда като на 52

Наскоро в своя подкаст Марта Стюарт описа подробно козметичните процедури, на които разчита за своя свеж външен вид на 82 години. Тя посочи ботокса, филъри и лазерната фракционна терапия Фраксел (Fraxel) като своите тайни оръжия, за да изглежда млада.

Това е може би първият път, в който лайфстайл гуруто откровено разкрива неинвазивните козметични процедури, които е направила, за да поддържа красотата си.

Тайните за здраве и красота на Марта Стюарт

„Всички са толкова заинтересовани, когато видят мое селфив интернет“, казва 82-годишната Марта пред своя дерматолог Даниел Белкин в епизод на The Martha Stewart Podcast от февруари. „Толкова много от коментарите са за лифтинга на лицето ми, кой го е направил, кога съм го направила и колко ретуш има на снимките ми... И аз просто искам да изясня нещата.“

► За по-свежа и красива кожа: 10 алтернативи на ботокса, които имат страхотен ефект

Въпреки че Марта е категорична, че никога не си е правила лифтинг на лицето, тя признава за ботокс, филъри, лазери и други процедури за стягане на кожата.

Дерматологът ѝ д-р Белкин пък отбеляза, че инжектира ботокс само в обалстта на челюстта и шията ѝ.

„Веждите ми някак се издигат във формата на буквата „V“, добави Марта, обяснявайки, че не харесва, когато ботоксът се поставя в горната половина на лицето ѝ. „Това изглежда толкова неестествено.“

► Все повече млади хора се подлагат на процедури с ботокс: защо?

Що се отнася до филърите, д-р Белкин обясни, че използва малко количество и поставя върху бузите и линията на челюстта на Марта, за да създаде обем в зоните, които обикновено се отпускат и стават кухи с напредване на възрастта.

„Направихме ултразвуково стягане, преди много време“, сподели още дерматологът, като посочи базирано на ултразвук устройство за стягане на кожата.

► Секси на 81 по бански: Марта Стюарт изглежда зашеметяващо за историческа корица на списание

Марта също така посочи, че се е подложила на няколко процедури за тяло, включително лазерна фракционна терапия Фраксел.

„Деколтето ми и гърдите ми изглеждат толкова добре сега“, каза тя. „Това е комбинация от вашата работа и пилатес.“

Всъщност Марта напомни на феновете, че нейната рутина за красота е само малка част от това как се грижи за себе си. Тя подчерта, че разчита на питателна диета, редовни упражнения и практикуване на други здравословни навици за поддържане на младо тяло и дух.

„Не мисля много за възрастта“, призна тя, „но не искам да изглеждам като на моята възраст.“

Признанията на Марта за козметичните процедури идват по-малко от година, след като тя описа подробно своята строга рутина за грижа за кожата.

► „Тайните“ на 81-годишната Марта Стюарт, която изглежда като на 50

„Никога не си лягам с грим“, заяви тя ексклузивно пред E! миналия март. „Почиствам се изключително добре с почистващо масло и топла кърпа и премахвам всички признаци на грим, след което слагам много неща.“

„Ползвам хиалуронова киселина, слагам много богати кремове, съдържащи витамин С, както и пептиди. Това са любимите ми неща, които слагам върху кожата си.“

Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти