Остеоестетиката: как на 50 да изглеждате като на 30 по естествен начин

Едва ли има жена, която да не иска да запази свежия си външен вид въпреки напредването на възрастта. Вчера репортерът на "На кафе" Божила разказа какво е остеоестетиката, която все повече хора избират като естествен метод за подмлядяване.

Основите на холистичния метод остеопатия през XIX в. полага хирургът Андрю Тейлър Стийл. Той налага идеята, че правилното движение на всяка една частица от човешката анатомия е отговорна за състоянието на целия организъм.

Тези 4 навика неусетно ви причиняват бръчки

И докато днес много дами търсят красотата във филтрите в социалните мрежи, ботокса и филърите, някои хора все пак търсят по-естествени начини да запазим свежестта и красотата по-дълго. 

Така остеопатията става основа на остоестетиката. Tовa e холистичен метод за запазване на естествената красота и функция на тялото без използването на токсични или инвазивни процедури. Акцентът е поставен върху поддържането на вътрешната работа на тялото, както и подобряването на функцията и здравето на всички органи и системи.

Тайните на този метод в ефира на "На кафе" разкрива дългогодишният специалист Йорданка Янкулова, представител на източноевропейската школа по остеопатия у нас.

Техниките, с които специалистите работят, са много и са насочени към различни деформации на лицето, а процедурите се извършват единствено с ръце. 

Защо захарта ни състарява и как да спрем пагубното ѝ въздействие

"Наблягаме предимно на естетиката на лице, но реално много неща, които имаме в тялото, влияят на състоянието на кожата, на симетрията, на стареенето най-вече, на контурирането и на всичко, което ние наричаме естетика", обяснява Йорданка Янкулова.

За да работите холистично върху лицето, е важно да работите и върху тялото си. Остеоестетиката създава хармония в цялото тяло, което активира естествения подмладяващ капацитет за забавяне на стареенето.

"Когато всичко в тялото е на своето място и се движи, тогава имаме здраве." 

Точно това е, което специалистите по остоестетика правят – работят да възстановят правилното движение, тъй като много видими знаци на стареене на лицето са на база на задържана лимфа. 

"В остоестетиката работим за естествената красота", пояснява още специалистът. 

Как точно протичат процедурите и какви са резултатите от тях, можете да видите във видетото горе. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти