Странната история: Как са се обезкосмявали жените през вековете?

Битката на жената срещу излишното окосмяване датира от най-древни времена. Когато не са разчитали на съвременните самобръсначки и най-модерните методи като лазерна епилация, жените са били принудени да прибягват до някои средства, които биха убягнали и на най-смелото въображение. 

Отношението към женското окосмяване е варирало според времената и различните общества. Имало е векове и култури, в които се е смятало за привлекателно, както и такива, в които е било считано за недопустимо. Но винаги е имало жени, които са искали да се отърват от него.

Можете ли да си представите, че дори пещерните жени са имали своите си начини за обезкосмяване? При тях нещата не се случвали от естетични подбуди, а за да се предпазят от досадни и вредни насекоми и акари, които иначе можело ... да си направят гнезда и да снесат яйца в окосмението им. Как мислите се случвал този праисторически ритуал? Не само пещерните жени, но и мъжете изстъгвали космите си с подострен камък или мида. 

А ето как са се справяли и следващите общества и цивилизации в битката с излишното окосмяване:

Странната история: Как са се обезкосмявали жените през вековете?

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти