Моята котка и жените...

Калин Вельов и котката му Чери
Снимка: Личен архив

Калин Вельов

Не защото е 8 -и март ме споходи тази мисъл! :) Но много пъти натрапчиво разпознавах в моята котка женския характер, и защо да не го споделя с вас точно на този специален ден... нещо като поздрав с намигане! ;)

Даже ще се опитам да онагледя късия си разказ със снимки, за да не бъда голословен, а по-скоро интересен :)

Чери също е жена, че и котка в допълнение!! 

И на бас, че ако видя усмивка по красивите ви лица, докато четете долните редове, значи много от вас (ако не и всички) сте се разпознали в моята котка необяснимата си (поне за нас мъжете) женска натура! :) 
Да, господ ви е дал много дълбоки и силни усещания, а нас мъжете (за ваше огромно съжаление) много простота и чистосърдечна наивност, с която трудно да ви разбираме :) 

А може би точно в това се състои гениалността на този природен ход, та да може невероятни комбинации от черно и бяло и всички други окраски да се съчетават по непридвидим и изумителен начин!

Но да се върна на косматото женско същество с което съжителствам :)
Имах сутрини, в които незнайно защо тя ме събуждаше с цялата досада, която може да се събере от някъде. Много добре знае, че съм си легнал късно, да речем... преди малко... и въпреки това ме събужда. Дал съм и всичко от вечерта - храна, вода, занимавки...  Но не!! - иска да ме събуди, за да и обърна внимание!!

А когато това се случи малко по-късно и понеча да я прегръщам, да я мачкам и да я целувам както аз си зная - тя се скрива!! Не й е приятна натрапчивата ми любов. Бяга и иска да ми покаже, че сама си е ок! Добре, казвам си... женска му работа. Отивам до кухнята, правя си закуска и не й обръщам внимание.. .ето я и нея... умилква се леко в краката... само леко ме докосва... с вдигната опашка, закача ме мацката!

Малко изчаквам, за да не олекна с прибързан интерес и опитвам този път да съм по-нежен с ласките. Хващам я небрежно и я погалвам като по книга. Тя е ок с това... разбира се, аз искам още... продължавам... опитвам и с целувка... и след малко се чува това "Мяу" което означваше "Е, ти се оля!!" - Защото тя вече се дърпа и не иска да си въобразявам, че ми се е получило толкова лесно!  :(

Ами мъркането?!  Ако не се прибера няколко дена, ще се държи хладно... няма и намек от онова доволно мъркане!  Определено тогава ми показва колко глупаво съм постъпил, че съм изчезнал без нея нанякъде! 

А сигурно си мислите, че тя няма отношение към външния си вид??  Лятото си позволих (по съвет на ветеринарите) да я подстрижа. Прекаравам цяло лято на каравана и заради жегата и всякакви паразитчета наоколо, докторите предложиха да й направят къса прическа по техен вкус и стил! Майко мила!!

Върнаха ми я нула номер с непипната прическа на главата, краката и опашката!! Ами, аз първо щях да се разрева, после се смях през сълзи... луда работа! Но тя това го разбра! Не ми говори (така да се каже) 2 седмици! Никакво внимание, никакво мъркане, нищо!! И това сигурно е най-малкото, което една жена би направила на мъжа си, ако той през ноща я упои и тя се събуди нула номер! :)))

А за любовните авантюри на Чери може много да се разказва, но ще споделя само, че последното лято въобще не се замисли да покани в караваната (и то в 3 през ноща) един див китенски котарак, с който се наложи да се гоним по нощите, за да остане все пак един от нас господар на дома! Е, аз в последствие отгледах потомството му, което не беше никак малко и много палаво. :)

Та такива размишления ме налягат понякога, посягайки внимателно към Чери, за да получа доза ласки срещу щастието и невероятния късмет да се грижа за нея. :) Нали ме разбирате!? :)))

Честит Празник, скъпи дами!

Оставам ваш покорен обожател! :)
Калин В. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти