Анна-Никол Смит: трагично краткият живот на една скандална жена

На днешната дата през 2007 известната киноактриса и модел Анна-Никол Смит е открита мъртва в хотелската си стая след злоупотреба с наркотици. Повече от 15 години след смъртта ѝ, шоубизнесът не може да забрави магнетичното ѝ присъствие. 

Анна-Никол Смит изживя краткия си живот бурно и неуморно. Тя беше наричана Тексаската роза и се радваше на широка обществена популярност. Това се дължеше предимно на пищните ѝ форми, платиненорусата коса и разюзданото ѝ поведение.

Освен с красотата си, Анна беше известна с буйния си нрав и любовта си към купоните, чашката и забранените наркотични субстанции. Отстрани животът ѝ изглеждаше бляскав, но истината е, че е изпълнен както с огромни успехи, така и с драматични моменти.

Родена е на 28-ми ноември, 1967 г. в Тексас. Изживява трудно детство, тъй като израства без баща. Той напуска семейството, когато Анна е само на няколко месеца. За да изкарва прехраната си, младата Анна работи в ресторант за бързо хранене, където открива бъдещия си първи съпруг – Били Смит. Двамата влюбени сключват брак, когато красавицата е едва на 17 г. Тогава се ражда и синът им, Даниел. Не след дълго обаче се стига до развод.

Младата Анна копнее да бъде следващата Мерилин Монро и се бори за тази си цел. Мъчейки се да издържа себе си и сина си, тя е принудена да работи всякакви професии, включително и стриптизьорка. Късметът ѝ се усмихва през 1991 г., когато среща възрастния петролен магнат Хауърд Маршал на работното си място.

Съвсем скоро след запознанството ѝ с Маршал, Анна-Никол Смит се появява на корицата на "Плейбой" – решаващ момент в кариерата ѝ. След това тя става рекламно лице на модния бранд Guess.

През 1993 г. е призната за „Плеймейт на годината“ и името ѝ нашумява още повече. Превръща се в интересна личност за медиите, заради постоянните ѝ възходи и падения. Самата тя приветства папараците и се радва на вниманието на таблоидите.

Когато е само на 26 г., Анна се омъжва за Хауърд Маршал, който тогава е на 89 г. Сватбата ѝ с мъж, който може да ѝ бъде дядо, предизвиква скандал и множество обвинения, че се интересува единствено от богатството на значително по-възрастния си съпруг. Според някои медии Анна дори тръгнала на пътешествие до Гърция без младоженеца.

През 1995 г. вторият ѝ съпруг умира, а Анна не прекарва с него последните му дни. Хауърд не я е включил в завещанието си и тя започва битка за това, което според нея ѝ се полага. Съдът присъжда на красавицата малка част от богатството му.

Анна-Никол Смит вече знае как да подхранва успешно интереса към себе си и през 2002 г. стартира собствено шоуто – „Шоуто на Анна-Никол“. То отразява всички трудности в живота ѝ през изминалите последни две години. Феновете ѝ продължават да я обичат и следят, дори и след като шоуто е свалено от ефир.

Красивата блондинка е объркана, често има проблеми с теглото и забранените вещества. Но въпреки всичко, кариерата ѝ продължава да бъде в разцвета си. Тя участва в множество реклами, фотосесии, филми и става лице на линия за диетични продукти.

През 2006 г. Анна съобщава, че е бременна и девет месеца по-късно се ражда дъщеря ѝ Даниелин. Легендарната красавица е по-щастлива от всякога, защото винаги си е мечтаела за второ дете, но драматично събитие помрачава щастието ѝ. Синът ѝ Даниел умира от свръхдоза само три дни след раждането на сестричката му. Анна така и не можа да преживее загубата

Семейната трагедия се превръща във водеща тема за медиите и за Смит става все по-трудно да издържи на напрежението. Умира през 2007 г., когато е само на 39 г. и в разцвета на кариерата и красотата си. Намерена е в хотелска стая в Холивуд да лежи в безсъзнание. Сложила е край на живота си по същия ужасяващ начин като сина си – чрез сввръхдоза и антидепресанти.

Кончината на модела на "Плейбой" предизвиква множество въпроси, а животът ѝ се превръща във вдъхновение за документални филми и книги. Макар и посмъртно, Анна все пак осъществява мечтата си, защото често е оприличавана на една по-съвременна версия на Мерилин Монро. 
 

След себе си тя остави редица скандали, подозрения около неочаквания си край, но и едно прекрасно малко момиченце.

Дъщеря ѝ – Даниелин Брикхед, е вече на 16 години и поразява всички с ангелското си изражение и приликата с майка си.

Бащата на тийнейджърката – фотографът Лари Брикхед, се е зарекъл да не позволи дъщеря му да тръгне по стъпките на покойната ѝ майка. Той упорито отказва да позволи на Даниелин да стане модел, въпреки че предложения не липсват.

Лари спечели дело за попечителство на детето срещу партньора на Смит по време на смъртта ѝ – водещия Хауърд Стърн, който искаше да стане настойник на Дани.

Бащата обяснява, че му е било трудно да обясни на дъщеря си, когато е била съвсем малка, че майка ѝ не е сред живите. "Първоначално ѝ казах, че мама е в облаците. Веднъж, като пътувахме със самолет, тя ме попита: "Мама на кой облак е? Може би ще може да дойдем да поиграем...

Сега Лари се е зарекъл, че ще направи всичко възможно да предпази дъщеря си от пороците на майка ѝ.

Анна-Никол Смит: скандалната блондинка, която беше смачкана от славата

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти