Голата свобода: Френска министърка предизвика скандал с корица за еротично списание

Французите отдавна са доказали, че ценят свободата си във всеки един смисъл. Толкова много, че дори и политическите лица във Франция не се свенят да правят някои дръзки решения в името на свободния си избор. 

Френската министърка на икономиката Марлен Шиапа успя да разбуни духовете като се снима за корицата на известно еротично списание. Шиапа е държавен секретар за социална и солидарна икономика и асоциативен живот на Франция от 2022 г. Тя е защитник на правата на жените и на ЛГБТИ общността, съобщи NOVA.

Въпреки че министърката не е много разголена и снимките съвсем не могат да се определят като вулгарни, фотосесията вече предизвика скандал във Франция. С по-провокативните си снимки Шиапа всъщност цели да привлече вниманието към интервюто с нея, публикувано в изданието, в което говори за проблемите с правата на жените във Франция и предизвикателствата пред ЛГБТИ обществото.

Шиапа и преди е взимала противоречиви решения. През 2018 г., още докато е държавен секретар по въпросите за равноправието между половете, тя прокарва закон, според който, ако мъж подсвирне на жена на улицата или я нагруби вербално, може да бъде глобен до 750 евро.

Друг любопитен факт от биографията на френската министърка е, че през 2010 г. тя издава книга с инструкции за подобряване на сексуалния живот на хора с наднормено тегло.

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти