Новата любима рокля на известните - красота или безвкусна провокация?

g
Снимка: Getty

Няма как да сте следили появите на известни жени по бляскави събития, премиери и червени килими през последните няколко години и да не сте забелязали една тенденция – има поне няколко дами, които са облечени в предизвикателни прозрачни рокли, които оставят малко на въображението.

Така наречената "гола" рокля се казва така именно защото създава илюзията за голо женско тяло, благодарение на комбинация от прозрачна материя и внимателно създаден дизайн.

Знаменитостите наистина не могат да ѝ се наситят – например, разголените рокли само на червения килим на партито на "Vanity Fair" след наградите "Оскар" 2023 бяха повече, отколкото обикновено виждаме за цяла една година.

Може и да изглеждат като революционна тендеция в модата, но всъщност "голите" рокли не са тук от вчера, затова недейте да цъкате с език и да си казвате "Едно време нямаше такива неща". Можем да видим легендата Мерилин Монро облечена в такава рокля в една от сцените от филма "Някои го предпочитат горещо", заснет в края на 50-те години на миналия век. 

Мерилин обаче прави нещо много важно с нейната "гола" рокля – знае колко точно от тялото си да разкрие, за да бъде изкусителна, но не и пошла. За разлика от нея, някои жени от съвременния шоубизнес не могат да усетят границата. 

Вижте в галерията ни някои от най-дръзките и впечатляващи появи в "гола" рокля на звездите и преценете кои са се справили със задачата да изглеждат стилно и кои не.

"Голата" рокля – новата любима дреха на звездните дами

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти