Принц Уилям „се мъчи да се сдържи“: ще отвърне ли публично на Меган Маркъл и принц Хари?

колаж принц Хари принц Уилям Кейт Мидълтън Меган Маркъл
Снимка: Getty

Изглежда, че отношенията между братята принц Уилям и принц Хари все още не са добре възстановени.

Освен че в специалното си интервю за Опра Уинфри херцогът и херцогинята на Съсекс разкриха расистки настроения в британското кралско семейство, принц Хари коментира и ситуацията, в която се намира неговия брат. (Припомнете си тук: Принц Хари: „Баща ми и брат ми са в капан. Те не могат да си тръгнат“)

Според източник на Us Weekly принц Уилям не е останал доволен, че последвалите разговори с по-малкия му брат са били коментирани публично. През март водещата Гейл Кинг и близка приятелка на Уинфри спомена в ефира на CBS, че пред нея Хари е нарекъл установения контакт със семейството му след интервюто на Опра „непродуктивен“. (Припомнете си тук: Време за помирение? Принц Хари е говорил с брат си и своя баща след интервюто с Опра Уинфри)

„Уилям остана замаян. Той казва, че е евтин ход да се разкриват подробности за личния им разговор и че (Хари) е изкривил истината“, твърди източник на Us Weekly. Анонимникът споделя още, че херцогът на Кеймбридж „сега се чувства неудобно“ да говори с принц Хари по телефона, защото „се поставя под риск същото да се случи отново“.

Макар да не е ясно как братята ще се сдобрят без общуване помежду си, източникът на Us Weekly казва още: „Проблемът с Хари е, че той държи да бъде прав и независимо че иска да продължи напред, той няма да отстъпи, докато не получи някакво извинение от семейството си.“

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Подобно извинение обаче е малко вероятно да бъде получено публично, макар и източник на Us Weekly да твърди, че принц Уилям иска да защити кралското семейство срещу някои от твърденията на Меган и Хари, споделени пред Опра Уинфри. Приближеният до херцога на Кеймбридж казва: „Уилям се мъчи да се сдържи. Той иска да изрази публично своята позиция.“

Според публикацията в Us Weekly Уилям конкретно иска „първо да защити Кейт (Мидълтън)“ относно твърдението на Меган, че Кейт е я е разплакала преди сватбата ѝ с принц Хари. Херцогът на Кеймбридж също така иска да „изчисти расистките обвинения“ около разкритията на Меган и Хари, че кралските особи изразяват „притеснения“ за цвета на кожата на Арчи.

Меган Хари Опра Уинфри
Снимка: Getty

Източникът на изданието споделя още, че Елизабет Втора иска да запази последиците от интервюто на Хари и Меган в рамките на семейството. „Кралицата настоява кралските особи да се справят с въпроса поверително“, твърди приближеният, като според него Нейно величество „смята, че отмъщението само ще добави масло в огъня и ще влоши ситуацията“.

Единственият публичен коментар на принц Уилям по темата дойде няколко дни след въпросното интервю. (Припомнете си тук: „Не сме расистко семейство“: Принц Уилям проговори на първа поява след интервюто на брат си)

Предстои братята да се видят на живо за първи път от известно време по повод 60-годишнината от рождението на своята майка принцеса Даяна. Очаква се на 1 юли да бъсе открита нейна статуя в двореца Кенсингтън. (Припомнете си тук: Бъдещите отношения на Уилям и Хари може да зависят от тези две събития през 2021)

Разкрити тайни на кралското семейство от биографията „Битката на братята“

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти