Затишие след буря: колко струва интервюто на Хари и Меган и какви са реакциите на Острова

Над 17 милиона зрители са гледали интеврюто на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл. 

Носителят на авторските права - американският телевизионен канал CBS, поиска 325 хиляди долара за 30 минути търговско време - два пъти повече от обичайната цена на рекламите в неделя между 20:00 и 22:00 часа, коментират рекламни експерти пред The Wall Street Journal.

Нещо повече, поради големия интерес и високата цена на рекламите интервюто е удължено с половин час повече спрямо първоначалния формат - дължината на предаването е цели 2 часа вместо предварително обявеното екранно време от 1 час и 30 минути. Лицензионната такса за излъчване на интервюто по канал CBS струва на компанията между 7 и 9 милиона долара.

Херцогът и херцогинята на Съсекс обаче не са получили никакво финансово възнаграждение за разговора им с Опра Уинфри. Това заявява самата водеща непосредствено преди началото на интервюто:

„Преди да започнем, искам да уточня, че, въпреки че сме съседи, нямаме никакви предварителни уговорки. Вие не знаете какви въпроси ще ви задам, няма забранени теми и вие няма да получите никакво заплащане за това интервю.”

Принц Хари от своя страна споделя, че кралското семейство са спрели да го финансират и в момента се издържа от средствата, които са завещани от покойната му майка - принцеса Даяна.

Разкрития за Меган Маркъл и семейството ѝ от книгата на Саманта Маркъл

Въпреки настроенията, които предизвика интервюто, водещи вестници във Великобритания не му отдават голямо значение, коментират в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

.Интересна тема за коментаторите се оказва тази за расизма, повдигната след разкритията на Маркъл за разговори в кралския двор за цвета на кожата на Арчи. Кралските кореспонденти обаче смятат, че по-сериозен удар на монархията е нанесъл принц Хари с твърденията си за оковите на фамилията, с които бил хванат. Консултантът по корпоративен етикет и право Кристина Крънчева пояснява:

„Няма нищо кой знае какво в това интервю. Смятам, че е преекспонирано, не беше нищо особено. Принц Хари обясняваше, че когато се е прибирал, Меган е плакала и е кърмела - е, на всички майки се случва, нищо кой знае какво.”

Относно коментарите за цвета на кожата на Арчи тя обясни, че това по-скоро са културни различия: 

„Тя идва от Холивуд, където нещата са коренно различни. Там са сензациите. Ти излизаш от семейството - трябва ли една година по-късно да занимаваш целия свят толкова сърцераздирателно.”

Според Крънчева може да се направи паралел със случилото се с Лейди Даяна. Тя обаче смята, че двете са коренно различни.

„Даяна идва от едно семейство, Меган - от друго, дори от друга държава. Къде е общото - това, че са били омъжени за принцове? При Лейди Даяна нещата бяха коренно различни.”

Вижте целия разговор с Кристина Крънчева във видеото. 

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти