Серина Уилямс отново защити Меган Маркъл: „Тя е най-силният човек, когото познавам“

Серина Уилямс Меган Маркъл
Снимка: Getty

Серина Уилямс e сред дългогодишните приятели на Меган Маркъл и един от най-верните ѝ защитници по време на тормоза, с който херцогинята се сблъсква от началото на връзката си с принц Хари.

Шампионката по тенис изрази подкрепата си към Меган и докато гостуваше в премиерния епизод на новата видео поредица в YouTube на марката Stuart Weitzman, чието рекламно лице е Уилямс, разказват от Marie Claire.

„Меган е страхотен човек и мисля, че е въплъщение на сила, увереност, самоотверженост и въплъщение на всичко, през което е преминала“, сподели Серина, споменавайки приятелството си с херцогинята.

Тeнесистката добави още: „Знам, че не е лесно и можете да видите от интервюто, че не е било лесно. Но тя беше толкова уравновесена и все пак притежаваше толкова класа.“

„Просто мисля, че тя е най-силният човек, когото познавам. Не познавам никой друг, който би могъл да се справи с всичко в такъв глобален мащаб по начина, по който е трябвало да се справя с неща, които са просто неверни, минута след минута. Не ден след ден, а само минута след минута върху нея се хвърля поредното невярно обвинение“, каза Уилямс.

Серина Уилямс Меган Маркъл
Снимка: Getty

Относно писмото, което шампионката по тенис написа в защита на Меган Маркъл по-рано този месец, Серина коментира: „Смятам, че за мен беше важно да кажа нещо, защото ми писна да седя и виждам всичката тази негативност, която просто не е истина.“

След излъчения разговор на херцога и херцогинята на Съсекс с Опра Уинфри в началото на март Уилямс използва социалните си профили, за да публикува писмо в подкрепа на Меган Маркъл.

„Меган Маркъл, моята безкористна приятелка, живее живота си - и води с личен пример - с съпричастност и състрадание. Тя ме учи всеки ден какво означава да си истински благороден. Думите ѝ илюстрират болката и жестокостта, които е преживяла“, започва изявлението си тенесистката.

По нататък Уилямс твърди: „Познавам от собствен опит сексизма и расизма, който медиите използват, за да хулят жените и цветнокожите, за да ни омаловажат, съборят и демонизират. Трябва да осъзнаем задължението си да осъждаме злонамерени, неоснователни клюка и таблоидна журналистика. Последиците за психичното здраве от системното потисничество и виктимизацията са опустошителни, изолиращи и твърде често смъртоносни.

„Искам дъщерята на Меган, дъщеря ми и твоята дъщеря да живеят в общество, ръководено от уважение.

Помнете, че плодовете на духа са любов, радост, мир, дълготърпение, милост, доброта, вяра, нежност, самоконтрол. Срещу тези неща не съществуват закони“, завършва писмото си Серина.

Меган Маркъл и Серина Уилямс: приятелки, които се подкрепят

Прочетете още по темата:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти