Ето как кралица Елизабет планира да сложи край на враждата в семейството

принц Хари Меган Маркъл кралица Елизабет Втора
Снимка: Getty

След интервюто на Меган Маркъл и принц Хари с Опра Уинфри се разпространяват мнения, че кралица Елизабет Втора поема лично контрола върху изясняването на проблемите в семейството.

Според източници на Daily Mail 94-годишният монарх се е уверил, че херцогът и херцогинята на Съсекс са узнали изявлението на Бъкингамския дворец в отговор на телевизионната им поява преди то да бъде разпространено официално.

Тези дни се очаква кралицата да проведе телефонен разговор с двойката в опит за помирение, твърдят също източници на изданието.

Докато предприема контакт с Меган и Хари, Елизабет Втора е издала официална заповед от най-високо ниво - да спре служителите на двореца да обсъждат ситуацията публично, надявайки се това да спре изтичането на още информация от двореца, предава Page Six.

Говори се, че кралицата е настояла лично за „състрадателния“ тон на изявлението си във вторник, в което се споменава деликатно, че „спомените могат да се различават“. Тези думи заместват категоричното отричане на оспорваните твърдения, за което други са настоявали, твърдят източници.

„Трудно е да се подцени колко шокирани са всички от случилото се“, казва източник на Daily Mail и допълва: „Хората буквално са разклатени от случилото се, а някои служители биха искали да опровергаят публично част от казаното за тях.“

„Но кралицата е възприела много премерен, разумен подход. Тя води с пример. Това е въпрос, чието разрешаване зависи от нея и семейството ѝ.“

Освен защото е начело на монархията, Елизабет Втора ръководи опита за възстановяване на отношенията, тъй като е единственият член на кралското семейство, за който херцогът и херцогинята на Съсекс говореха ласкаво по време на разговора си с Опра Уинфри.

Принц Хари беше най-суров към баща си принц Чарлз и призна, че все още има отчуждение между него и брат му, принц Уилям.

30 кралски скандала, които разтърсиха монархията

Прочетете още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти