Несполучливо пазената в тайна сватба, която променя рокендрола: Мик Джагър, Бианка и Френската Ривиера

мик джагър бианка
Снимка: Getty

Мик Джагър е едно от най-големите имена в музикалната индустрия, който познаваме като вокалист на легендарната рок група The Rolling Stones

В биографичната книга "Дивият живот и бесният гений на Мик Джагър" на Кристофър Андерсън се твърди, че е спал с  4000 жени. 8 са децата му от общо пет жени, с които е имал официално връзка. 5 е броят на внуците, които има.

мик джагър
Снимка: Getty

На 12 май 1971 година се състои сватбата на Мик Джагър и актрисата и активистка с никарагуански произход Бианка. За съжаление, двамата се развеждат 7 години по късно, но майското празненство остава в историята като едно от най-емблематичните събития в света на рокендрола.

Всичко започва само девет месеца по-рано, когато се срещат на афтърпарти след концерт на Rolling Stones в Париж. В деня на сватбата Бианка вече е бременна в четвъртия месец. През октомври същата година се ражда дъщеря им Джейд. 

мик джагър бианка
Снимка: Getty

Младоженците канят гостите си само един ден преди церемонията. Списъкът включва 75 гости, като сред тях са Пол Макартни, Кийт Ричардс, Бриджит Бардо - сами добивате представа за хаотичния звезден социум, който Мик оформя по случай сватбата си.

Журналистът Дейвид Хепуърт описва сватбата като историческо събитие, което "утвърждава рокендрола като органична част от висшето общество". 

мик джагър бианка
Снимка: Getty

Бианка е истинско видение в бяло със сако на Yves Saint Laurent, разкроена пола с висока талия и шапка с широка периферия, върху която е закрепен традиционния булчински воал. Мик от своя страна избира костюм и риза с флорални мотиви.

Празненството е трябвало да бъде дискретно и проведено в тесен кръг, но младоженците не успяват да се скрият от зоркия поглед на папараците. Разгледайте още снимки от сватбата в нашата галерия.

От срещата в Париж до олтара на Френската ривиера: Мик Джагър и Бианка

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти