Жената, при която Джони Деп остави сърцето си (историята на Ромео и Жулиета на 90-те)

джони деп
Снимка: Getty

Спомняте си, че в процеса по делото за клевета на Джони Деп срещу Амбър Хърд 36-годишната актриса представи своята страна от историята. По нейни думи първият път, когато актьорът упражнил физическа агресия срещу нея, е заради въпрос, свързан с татуировката му "Wino Forever".

Какво означава този надпис и какво разстройва толкова силно Джони Деп? Отговорът е в следващите редове.  

Тежките свидетелства на Амбър Хърд срещу Джони Деп

Преди няколко години две бивши любови на холивудския актьор Джони Деп свидетелстваха в негова защита в рамките на съдебно дело за клевета. Ванеса Паради и Уинона Райдър дадоха показания, че звездата от "Карибски пирати" не е "бияч на съпруги". 

Ванеса е бившата съпруга на актьора. Двамата прекратиха 14-годишната си връзка през юни 2012 г. и са родители на две деца - Лили-Роуз и Джак.

Коя обаче е другата мистериозна дама и какво общо има тя с личния живот на Джони?

Е, в списъка на холивудския красавец са невероятни красавици като Амър Хърд, Ванеса Паради, Кейт Мос... Но преди всички тях има една специална дама, която и до ден днешен има запазено място в сърцето му.

Как се промени Уинона Райдър през годините

Уинона Лаура Хоровиц е родена на 29 октомври, 1971 в Уинона, Минесота – да, Уинона е родена в Уинона и е кръстена на града!

Джони Деп я вижда за първи път на премиерата на “Great Balls of Fire!” през юни 1989-та. Тя слиза от розов кадилак и носи бяла рокля на Джорджо ди Сант Анджело. Погледът му е прикован. Любовта го връхлетява напълно неочаквано.

Започват да се срещат два месеца след запознанството им. Скоро са обявени за една от най-харесваните и коментирани двойки на 90-те. И това никак не ни изненадва - те са млади, красиви и неразделни.

Уинона споделя:

Когато срещнах Джони, бях девствена. Той промени това и беше първият мъж в живота ми в много аспекти. Първата ми истинска целувка. Първото ми гадже. Първият ми годеник. Първият човек, с когото правих секс.

Първата им среща е в дома на общ приятел. Месец по-късно вече живеят заедно и редуват хотели с апартаменти под наем. Актрисата е очарована от срамежливия 26-годишен Джони, а той от своя страна е не по-малко впечатлен:

Никога не ми се беше случвало подобно нещо. Бяхме заедно цял ден. И после цяла нощ. И от тогава не сме спирали да се търсим взаимно. Обичам я повече от всичко друго на света.

Заедно четат "бийт" поезия, събират първите издания на книги от школата на Керуак и слушат Мадона и Берлин. Партнират си във филма "Едуард Ножиците". А след премиерата на тази мрачна приказка (и "благословията" на Тим Бъртън, естествено) Джони и Уинона официално стават Ромео и Жулиета на 90-те.

Само 5 месеца след запознанството им Джони Деп предлага брак:

"Няма нищо друго в живота ми, с което мога да сравня чувствата ми към Уинона", споделя актьорът пред сп. People тогава. В друго интервю заявява:

Обичам я толкова много. Не знам какво ще правя без нея. Обичам това момиче. Обичам я. Обичам я почти повече от себе си. 

Самата Уинона също откликва на чувствата му и е не по-малко отдадена на връзката им:

Имах нужда от него. Ако той нямаше възможност да е с мен, имах нужда от предмет, който да ми напомня за присъствието му. Тениска, гривна, медальон, дори снимка.

Деп не се щади. Всеки ден приготвя закуска - яйца, картофки, препечени филийки, кафе. За 18-тия ѝ рожден ден подарява перли и диамантен часовник. Докато е на снимачната площадка за снимките на филма "Бени и Джун", изпраща 200 разноцветни балона. 

Това обаче не е най-големият жест, който актьорът прави за дамата на сърцето си. Той татуира върху бицепса си надписа "Winona forever (Уинона завинаги)"

За съжаление, през лятото на 1993-та двойката се разделя. Смята се, че основната причина е възрастовата разлика. Уинона е само на 18 години - прекалено млада, за да се справи с бремето на връзката им. Джони от своя страна обвинява и искреността си:

Много е трудно да имаш личен живот. Беше грешка да бъда толкова открит за връзката ми с Уинона. Мислех си, че ако казвам всичко, ще унищожа чудовищното обществено любопитство. Но вместо това дори го подхраних и накарах хората да се чувстват част от всичко това. 

След раздялата актьорът преминава през емоционална катастрофа. Започва да работи върху нов филм на Тим Бъртън. Самият режисьор споделя, че Джони се появява на снимачната площадка, облян в сълзи:

Чувствах се ужасно. Когато го попитах какво се случва, той ми каза "Вината беше моя, а не нейна."

Никога не е същият. Дори когато започва да излиза с модела Кейт Мос една година по-късно. Тим споделя още:

Не беше същото. Сякаш Уинона взе душата му, любовта му.

Мисля, че Джони никога не е бил влюбен в Кейт Мос. Обичам го като свой син, но той просто не беше себе си. Мисля, че принадлежи на Уинона. Толкова много хора се опитваха да го убедят да говори с нея. Тя го успокояваше. С нея той не губеше контрол. Мисля, че го аресуваха, защот оКейт не успя да го накара да овладее свободния си нрав. Уинона обаче го можеше. 

Една вечер Деп прекалява с алкохола за поредн път и започва да крещи името "Уинона".  Кейт е там и вдига огромен скандал. Самият той не може да повярва, че минава толкова много време, а той още не може да признае пред себе си, че все още е силно и безнадеждно влюбен.

Уинона от своя страна изпада в депресия и е диагностицирана с "антиципаторна носталгия" - остра тъга, породена от изоставяне на нещо съкровено. 

Впуска се в деструктивни преживявания, злоупотребява с алкохол и се разминава на косъм от смъртта, когато заспива със запалена цигара и предизвиква пожар в хотелската си стая.

Държах се като алкохоличка в продължение на 2 седмици. Прекарвах много време в хотелската си стая. Не спирах да пия, да пуша и да слушам Том Уейтс. 

Една вечер заспах със запалена цигара и се събудих, заобиколена от пламъци. Не съм се срещала с тази моя тъмна страна повече. Може да се каже, че всичко това ми подейства много отрезвяващо. 

Джони от своя страна има един неприятен ангажимент - да премахне татуировката си.

Вместо да я изтрие целия надпис обаче оставя "Wino Forever" (може да се преведе като "Пиян завинаги/ Вино завинаги"):

Да премахнеш татуировка е като да твърдиш, че нещо никога не се е случило. Ако реша да променям нещо, ще е за да го направя забавно. Като например да добавя и името на следващото ѝ гадже.

Огънят, който се разпалва между двете млади и чувствителни души, гори бурно 4 години и ги оставя изпепелени след раздялата, но никога не угасва.

Тяхната любовна история се превръща в символ на 90-те. И до ден днешен феновете продължават да съзерцават снимките им - все така хванати за ръка, срамежливо усмихнати и облечени с любов от глава до пети:

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти