Пълнени пилешки пържоли с топено сирене

Готови за 20 минути

Пълнени пилешки пържоли с топено сирене
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Време на приготвяне: 20 минути (30 минути за мариноване)

Необходими продукти за 4 порции:
4 пилешки пържоли от бутче (с кожата)

за плънката:
150 г топено сирене
2 кисели краставички
100 г мариновани гъби
30 г краве масло
4 стръка магданоз
1 ч. л. лучено брашно (на гранули)
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. сол
смлян бял пипер на вкус

за маринатата:
4 скилидки чесън
10–12 листа пресен босилек (1 ч. л. сух)
1 ч. л. сол
6 с. л. бяло вино
2 с. л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Омекналото краве масло се смесва със ситно нарязания магданоз, солта, бял пипер, лученото брашно и кориандъра. Всичко се разбърква добре.

2. Топеното сирене, краставичките и гъбите се нарязват на ситно и се прибавят към получената смес.

3. Кожата на пилешката пържола се отделя в единия край така, че да се получи джоб. В него се разпределя приготвената плънка и се забожда с клечка за зъби или шишче.

4. Чесънът и босилекът за маринатата се нарязват на ситно и се смесват с останалите продукти. Напълнените бутчета се поставят в маринатата и се мариноват за по 15 минути от всяка страна.

5. Пекат се на скара по 10 минути от всяка страна, като първо се поставя с кожата нагоре.

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Други рецепти:

Крехки пилешки пържоли

Пилешки пържоли на скара

Сметана, топено сирене, спагети

Панирани печени чушки с топено сирене

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти