Панирани печени чушки с топено сирене

Лека разновидност на чушките бюрек

пълнени чушки
Снимка: iStock/Getty Images
3.67 от общо 3 гласа
Необходими продукти

Продукти:
6 печени червени чушки
150-200 г топено сирене
сол на вкус
брашно
1 разбито яйце
галета
олио

За соса:
200 г кисело мляко
100 г квасена сметана
чесън
копър
сол на вкус

Приготвяне:
Нарежете чушките на ленти с ширина около 3 см. В основата на всяка лента сложете по малко топено сирене. Завийте я на рулце като се стараете да подгънете краищата навътре и да оформите топче.

Панирайте топчетата в брашно, след това в разбито яйце и накрая в галета. Оставете ги за 20 минути настрана, за да може панировката да изсъхне. Преди да ги изпържите, ги потопете отново в разбито яйце. Така сиренето във вътрешността няма да изтече.

За соса разбъркайте сметаната с киселото мляко. Овкусете със сол, чесън и копър. Сервирайте чушките леко затоплени.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти