Как да си направим козметични маски за очи

Как да си направим козметични маски за очи
Снимка: Thinkstock

Зоната около очите е изключително чувствителна, затова много внимателно трябва да подбираме продуктите, с които третираме тази част от лицето си. А ето и няколко ефикасни варианта на процедури, с чиято помощ ще се разделите с уморения поглед и подпухналите и тъмни кръгове под очите.

* Само няколко капки кокосово масло, втрити с масажни движения в околоочната зона, ще се справят с тъмните кръгове и недоспалия вид на очите ни.

* Настърганата краставица или картоф също ще свършат чудеса по отношение на редуцирането на подпухналостта и тъмните кръгове. Оставете продуктите да подействат за 15-20 минути, след което ги отстранете и изплакнете лицето. Същия ефект ще постигнете и ако накъсате листенца магданоз и ги поставите в областта под очите.

* Смесете 1 ч.л. сухо мляко с 1 ч.л. мед и нанесете сместа върху околоочната зона. Оставете маската да подейства 15-20 минути и я изплакнете. Резултатът - бистър поглед и освежена кожа.

* Счукайте няколко сурови бадема и към тях прибавете малко прясно мляко. Нанасяйте маската сутрин за около 10 минути. Ще се убедите за отрицателно време колко е ефикасна срещу подпухналите очи и тъмните кръгове.

* Разбийте един белтък на сняг и го нанесете върху околоочната зона. Нека престои 15 минути и изплакнете.

* Тъмните кръгове под очите избледняват, ако редовно нанасяте маска, състояща се от 1 ч.л. доматен сок, 1/2 ч.л. лимонов сок и малко брашно. Оставете я да подейства за 20 минути и изплакнете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти