Магданоз за нея и него: полезни съвети и трикове

Магданоз за нея и него: полезни съвети и трикове
Снимка: iStock/Getty Images

Магданозът е всепризнат поради редицата си благоприятни свойства.

Той се отразява чудесно на целия организъм, а при мъжете е известно, че действа като афродизиак. Освен това почти няма гозба или салата, в които да не се слага магданоз. Много хора са му почитатели, а сок от магданоз, примесен с пресен фреш от моркови, тонизира целия организъм и зарежда с енергия.

Магданозът е полезен за жените, тъй като учените са установили, че апиолът в растението тонизира гладката мускулатура, особено на матката. Същото вещество спомага за подобряване на кръвообращението.

Може да си направите и отвара с магданоз - една връзка магданоз се залива с 500мл гореща вода и се оставя да ври на слаб огън за 10-15 минути. Не е нужно да нарязвате листата, при желание може просто да ги накъсате. Пийте по малко от отварата всеки ден. Тази напитка ще подобри храносмилянето, ще възбуди апетита и ще ободри целия ви организъм.

При мъжете магданозът действа като афродизиак, поради високото си съдържание на калций, йод и желязо. Така че може да слагате повечко магданоз в салата.

Ако прибавяте от растението към готвени ястия, трябва да помните, че магданоз се слага последен, за да се запазят качествата и ароматът му. Що се отнася до купешкия сух магданоз, от него няма никакъв смисъл, по-добре си набавете пресен от пазара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти