За мъжете, спокойни като ранно утро и силни като любовта

двойка любов есен
Снимка: iStock

“Как успяваш да си толкова спокоен?!” - извиках аз с треперещ глас и почти пред нервен срив към мъжа ми, който просто невъзмутимо повдигна рамене тип “Ами... ето така”. Случката се разиграва в тревожен за семейството ни момент, в който трябваше да вземем важно решение, а аз очевидно не мога да взимам решения, когато съм напрегната.

Но той може… и СЛАВА БОГУ! 

И ей така си живеем: Аз, жената - буря от емоции, вихрушка от паника, истерия и стрес при всеки възникнал проблем, сълзи, понякога от тъга, понякога от смях. Нежна, ранима, премисляща всяка стъпка по 92731736 пъти. Ужасно грижовна, понякога дори загрижена до степен на досада.

И той, мъжът - оазис на спокойствието, на здравия разум, смелите решения и царят на повдигането на рамене тип “Ами… ето така”. Обичащ и раздаващ се за всички около него.

двойка любов есен
Снимка: iStock

Надявам се всяка една от нас да има в живота си такъв мъж. Мъж, спокоен като ранна утрин. В онзи момент, в който всичко е толкова тихо, че можеш да чуеш ударите на сърцето си. Мигът, точно преди изгрев, в който тъмнината не си е отишла съвсем, но светлината се прокрадва и почти можеш да я видиш, да я докоснеш, да вкусиш от свежестта на новия ден. 

Мъж, който е силен. Но не силен като скала, не с някаква свръхчовешка сила. А мъж, който е достатъчно силен, за да те “вдигне”, когато имаш чувството, че си паднала на колене и целият свят е срещу теб. Мъж, който има силата да те прегръща, докато сълзите пресъхнат, да те гали по косите, докато болката спре и да те изслушва, когато думите се изливат от душата ти.

двойка любов есен
Снимка: iStock

За такъв мъж си струва да направиш всичко. За такъв мъж си струва да те е грижа и да се грижиш. Любовта се изразява именно в онези малки моменти, в които казваш “Обичам те”, без дори да го казваш. В “Облечи се добре, навън е студено”, в “Звънни, когато пристигнеш”, в “Ти изяж последното парче от тортата” или пък в “Направи си онези профилактични прегледи, които все отлагаш”.

Грижата и любовта са в тези малки жестове, в тези кратки изрази, които всъщност значат толкова много. А мъжете ни го заслужават (все пак са подложени на не малко стрес, покрай съжителството с емоционални същества като нас)! Мъжете, спокойни като ранно утро и силни като любовта - има ги и трябва да ги пазим и да се грижим за тях!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти