5 неща, които означават за него повече от изречението "Обичам те!"

двойка
Снимка: iStock

Всеки иска да се чувства обичан и ценен, и това включва и мъжете в живота ни. Самите те от малки са учени, че трябва да бъдат по-сдържани и непоклатими, но това не означава, че нямат нужда от подкрепа, от грижа и мотивация.

Разбира се, думите в такъв случай имат голямо значение и е добре да му казвате колкото може по-често, че го обичате. Но защо направо да не му покажете, че е така?

Понякога действията наистина говорят по-силно от думите. Независимо дали става въпрос за вашия съпруг, баща, брат или син, всеки мъж трябва да знае колко се радвате, че е част от живота ви. Лесно е да забравим да покажем любовта си, когато всички бързаме да свършим разни задължения, но малките жестове и показването на подкрепа за мъжете е добро за тях и също така за нашите отношения с тях.

двойка
Снимка: iStock

Следващия път, когато искате да изразите любовта си към вашия мъж, помислете за действията пред думите. Не е нужно да е нещо огромно - дори малките жестове могат да накарат вашия човек да се почувства по-обичан и по-малко приеман за даденост. Ето кои са петте дребни, но мощни начина да изразите любовта си към него:

1. Остави телефона си

„Когато мъжкият мозък ви види да проверявате смарт телефона си по време на вечеря, той тълкува това като „Аз не съм важен“, казва брачният терапевт д-р Майк Доу. Това е така, защото мозъците на мъжете са еволюирали да правят само едно нещо, докато филтрират всички други стимули, обяснява той. Въпреки че жените функционират по различен начин, вашият мъж оценява, когато фокусирате вниманието си единствено върху него. „Това казва: „Ти си мой приоритет и аз те обичам“, казва д-р Доу. Затова установете зрителен контакт, докато той говори, и ограничете разсейващите фактори.

двойка
Снимка: iStock

2. Сготви любимото му ястие

Звучи като съвет за добри домакини от 50-те, но истината си е истина: пътят към сърцето на мъжа наистина минава през стомаха му! Да знаеш какво обича да яде, без да се налага да го питаш, показва колко добре го познаваш. Това ти да приготвяш храната у дома също ще ти даде възможност да включиш в менюто му пресни и здравословни продукти. Нека не забравяме, че грижата за тялото и ума започва от храната. 

мъж жена двойка любов кухня готвене храна
Снимка: iStock

3. Мотивирай го да се грижи за себе си

Мъжете понякога имат нужда от малко побутване, за да бъдат най-добрата версия на себе си. Обясни му колко е важно да се опитва да намали стреса в живота си, да се храни правилно и да е физически активен. Всичко това е твоя начин да му кажеш „Искам да имам дълъг, прекрасен живот с теб и ще направя всичко необходимо, за да бъдеш здрав."

4. Насърчавай го да отделя време за себе си

Вашият съпруг може да има проблеми с вербализирането на това, от което се нуждае, и това включва нуждата му от малко време за себе си. Предложете му да отдели един ден, за да се отпусне с приятелите си, да поиграе видео игри или просто да спи. И вие имате нужда от това, и той също!

двойка
Снимка: iStock

5. Зарадвай го с бърз секс

Сексът дори набързо носи добри ползи. Да, през повечето време правенето на любов е хубаво да бъде изпълнено с любовна игра и романтика, но в други случаи просто правете секс. Мъжете изпитват рязко увеличение на допамина, химикал, който освобождават по време на секс, който стимулира умствения център за удоволствие. Освен че ще засили връзката между вас, това ще подобри здравето и на двама ви.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти