Изпийте салатата си

Изпийте салатата си
Снимка: netinfo

Прясно изстисканият сок е чудесен начин да си набавите ударна доза хранителни вещества, хлорофил и важни ензими. Не се ограничавайте обаче, само до фреш от ябълки, моркови и портокали. Почти всички плодове и зеленчуци са подходящи за сок.

Колкото по-богати на антиоксиданти продукти сложите в сокоизтисквачката, толкова по-голям е шансът да имате здрав имунитет, хубава фигура и здрави кости.

Фреш от зеленчуци
Вместо да режете зеленчуците на салата, пробвайте да ги направите на сок. За краставицата се знае, че е пълна с вода, но тя съдържа важни минерали като калий и цинк. Марулята от своя страна доставя фолиева киселина, антиоксиданти и фибри. Опитайте сок от половин краставица, няколко листа спанак и маруля, голяма зряла круша и малко репички.

Розово и вкусно
Цвеклото съдържа най-много захар, в сравнение с останалите зеленчуци. То е вкусно и полезно, шокиращо розово и освежаващо. Като напитка може да го комбинирате с цитрусови плодове и малко джинджифил.

Испански привкус
Вземете пример от испанците и консумирайте по-често супа гаспачо, или си правете сок от продуктите. Необходими са ви няколко домата, краставица, пръчка целина, лук и шепа кориандър. Може да добавите сол на вкус, няколко лъжици пресен лимонов сок и съвсем малко червена люта чушка за разпалване на страстите.

Време за консумация
Най-доброто време от деня за пиене на плодови и зеленчукови сокове е сутрин. Така ще прочистите организма си.

Ако нямате време да правите сока, може измиете и нарежете продуктите вечерта, да ги сложите в херметически затворена кутия и да ги приберете в хладилника, а сутринта само да ги изсипете в пасатора и си направете сок.

Все пак, за предпочитане е плодовете и зеленчуците да са прясно разрязани, като ще си правите сок от тях.

Експериментирайте свободно и си правете фреш от всичко, което поискате.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти