Лили Иванова - най-голямата звезда на нашата сцена

Лили Иванова по време на концерта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лили Иванова пя над три часа в изпълнената до краен предел зала "Арена Армеец".

Най-голямата звезда на българската музика изнесе грандиозния си концерт на един дъх, с енергия, на която биха завидели много млади изпълнители.

И за пореден път доказа, че неслучайно е наричана примата на българската естрада. Впрочем, това се случи далеч преди концерта, още през април, когато стана ясно, че тя ще бъде първият български изпълнител, дръзнал да стъпи в новата най-голяма зала в България.

А по-късно стана и първият изпълнител изобщо в кратката все още история на "Арена Армеец", който успява да я напълни до краен предел.

И този път Лили не разочарова преданата си публика, в която се забелязваха представители на няколко поколения – от възрастни хора, едва кретащи с бастуните си, до 20-годишни младежи.

Всички те бурно аплодираха своята любимка, която ги зарадва с над 20 от новите си песни и някои свои стари хитове, изпълнени в по-различен аранжимент.

Тя редуваше бързи, енергични парчета, с по-бавни и лирични песни, но за първи път истински взриви залата с песента "Не си измисляй правила".

След това продължи ударно със своята версия на хита на рокаджиите от "Ахат" "Черната овца".

Примата развълнува многобройните си зрители и с изпълнението на някои свои стари песни като "Ти сън ли си" и "Камино". Последната прозвуча в най-новия си аранжимент, в който освен впечатляващата китара на Ангел Дюлгеров, уникално присъствие имаха и цигулката на младия Орлин Цветанов и перкусиите на Калин Вельов.

Тримата бяха част от над трийсет музиканти, които партнираха на Лили на сцената, обединени под името Grand Li Orchestra с музикален директор маестро Живко Петров.

Към средата на концерта певицата за пореден път демонстрира пословичния си перфекционизъм като прекъсна една от песните си заради технически проблем.

Много емоционален момент в края на спектакъла беше изпълнението на песента "Покруса" по стихове на Дамян Дамянов, след което публиката стана на крака и повече не седна до финала, обсипвайки с бурни аплодисменти сияещата от щастие звезда.

Енергията на Лили беше толкова неизчерпаема, че дори в края на концерта се пошегува, че е готова да изпее отначало всички песни.

Броени дни преди шоуто в "Арена Армеец" певицата си пожела същата емоция като в парижката зала "Олимпия" през 2009 г.

Концертът миналата вечер несъмнено сбъдна, а може би и многократно надмина желанието й. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти