Нощите са за сън, не за хапване: 7 риска за здравето от късната вечеря

Всички знаем, че нездравословното хранене може да бъде вредно за вашето здраве. Но какви са здравните ефекти от храненето късно вечер? Също така, има ли грешно време за хранене?

Да, правилното време за хранене може да има положително въздействие върху тялото ни. Пристъпите на глад късно през нощта, когато са неконтролирани, могат да доведат до затлъстяване. Също така в някои случаи този навик води до модели на загуба на паметта.

►5 светкавични, вкусни и лесни рецепти за вечеря

Правилното хранене с балансирана дивеета и в точното време помага за подобряване на метаболизма на тялото. В тази статия ще обсъдим някои от ефектите от храненето късно вечер.

9 мита за здравословното хранене, които не ви помагат

Увеличава риска от затлъстяване

Основният риск от яденето късно вечер е, че често води до консумация на повече калории. Проучване на изследователи от Northwestern University установява, че храненето близо до съня може да доведе до наддаване на тегло. Това се дължи на по-високия общ дневен калориен прием и по-големия брой поводи за хранене. Наддаването на тегло, когато не се контролира, става хронично и води до затлъстяване.

►5 рецепти за диетични салати, които са идеални за вечеря

Може да влоши паметта и усвояването на нови знания

Изследователи от Калифорнийския университет в Лос Анджелис тествали когнитивните способности на мишките, след като ги хранели в продължение на две седмици. Имало два прозореца за хранене. Единият бил през деня, когато мишките били най-активни. Другият бил, когато мишките спят. Техните открития показват, че времето на хранене може значително да повлияе на паметта и наученото. Мишките, които яли, докато трябвало да спят, увредили молекулите, участващи във формирането на паметта им. Ще са необходими повече изследвания върху хора, за да се потвърди дали те също са податливи.

Останалите негативни последици от късното хранене можете да откриете в галерията:

7 риска за здравето от късната вечеря

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

 

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти