10 чудесни причини да замените обикновения хляб с хляб с квас

Когато говорим за полезни и здравословни храни, хлябът и тестените изделия имат лоша слава. За щастие обаче в днешния свят на всякакви (псевдо)здравословни хранителни продукти все пак има начин да не се отказвате от хляба напълно (но и без да прекалявате с него).

Днес говорим за естествено квасен хляб, което означава, че в приготвянето му не участва мая за втасване. Вместо това, се използва смес от ферментирало брашно и вода, която съдържа диви дрожди и добри бактерии, за да втаса хлябът.

Ползите за здравето от традиционния хляб, приготвен с квас

Ако се опитвате да свалите килограми или се борите със заболяване и диетата ви е специална, е важно да се посъветвате със специалисти и лекар относно храните, на които да наблягате и кои да избягвате.

► Защо хлябът с квас е полезен и как да си го направим у дома

Но ако нямате подобни проблеми и обожавате хляба, има много причини да замените обикновения с такъв в квас. А ние събрахме цели 10 от тях:

Хлябът с квас е лесен за храносмилане
Съчетанието от бактерии и дрожди ще започне да разгражда нишестето, намиращо се в зърната, преди дори да стигне до стомаха ви. Това означава, че храносмилателната ви система ще има много по-малко работа за вършене, което улеснява много червата ви.

Има по-нисък гликемичен индекс
В сравнение с много други видове хляб, този с квас е ферментирал по начин, който изчерпва лошите нишестета в него. Това означава, че няма да доведе до толкова драстично покачване на кръвната ви захар при консумация, колкото обикновения хляб с мая.

5 неща, които ще се случат с тялото ни, ако спрем да ядем хляб

По принцип хората с диабет могат да ядат хляб с квас или всеки друг хляб, който се вписва в техния хранителен план. препоръчан от лекаря им. Тъй като квасът има по-нисък гликемичен индекс от другите сортове хляб, той може да бъде особено добър избор, ако следите нивата на кръвната си захар. Както при всеки хранителен продукт обаче, е важно да кажем, че не бива да се прекалява.

Продължете в галерията за пълния списък с предимствата на хляба с квас:

[block]gallery-13811[/block] 

А как се приготвя червен и черен хляб с квас и активен въглен, разберете от видеото от предаването "На кафе" горе. 

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти