Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете по две яйца на ден

Въпреки че са проведени малко проучвания за това колко яйца е здравословно да се приемат на ден, яденето на 1-2 яйца на ден се счита за безопасно, ако сте в добро здраве. Нещо повече – редовната им консумация може да донесе някои ползи, стига да ги включвате в добре балансирано и здравословно меню.

Всеки организъм е различен, затова разчитайте на своя лекар или диетолог, за да определите колко яйца на ден са безопасни за вас в зависимост от вашето здравословно състояние.

Въпреки високото съдържание на холестерол яйцата могат да ви помогнат да управлявате общите си нива на холестерол. Те са питателни и съдържат витамини А, В5, В12, В2, B6, D, E и K. Освен това са богати на калций, цинк, фолиева киселина и здравословни мазнини.

Яйцата са още източник на протеини (една порция съдържа всички незаменими аминокиселини).

Ако обаче имате високо кръвно, сърдечно заболяване, висок холестерол или диабет, трябва да наблюдавате общия си холестерол и прием на наситени мазнини. В такъв случай се консултирайте с лекар относно избора си на храна, особено ако става въпрос за ежедневна консумация.

Въпреки че яйцата са много питателни, ако страдате от някое от изброените състояния, ги яжте умерено или се придържайте само към яйчения белтък.

яйца
Снимка: iStock

Варенето на яйца е най-здравословният начин за приготвянето им. Пърженето им в олио трябва да се избягва, защото може да повиши нивата на холестерола, превръщайки потенциално питателната храна в нещо вредно за вашето здраве.

А ето и какво да очаквате, ако обичате да хапвате яйца и сте ги включили в ежедневното си здравословно меню:

Ето какво ще се случи, ако ядете по две яйца на ден

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти