Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете маслини всеки ден

Всеки е запознат с това какво са маслините. Виждаме ги редовно по пазарите и магазините в различни форми и цветове. Маслините са вкусни и много, много полезни. От тях се прави така скъпоценния зехтин, за който сме ви писали не един и два пъти.

Действителният произход на маслината не е много ясен, нито е познат дивият ѝ предшественик. Тя е сред най-древните култивирани дървета в света - отглеждана още преди изобретяването на първите писмена.

Около 3000 г.пр.н.е. е основна култура на о-в Крит и се предполага не без основание, че има главна заслуга за благосъстоянието на Минойското царство. Финикийците от своя страна, пренасят маслината по средиземноморския бряг на Африка и Южна Европа.

Маслини са открити и в египетски гробници от около 2000 г.пр.н.е., а културата им бързо се разпространява сред най-ранните гърци. По-късно я усвояват и римляните, за да я пренасят навсякъде, където стъпва легионерския ботуш. 

Най-известният вид е европейската маслина (Olea europaea), която се използва от древни времена за производство на зехтин или за ядене на самия плод.

Маслините имат редица разновидности: 

*Испанските зелени маслини, пълнени с бадеми, са идеалното мезе за алкохолна напитка и допълнение към риба на скара или печено пиле. Вакуумирани в марина, могат да се съхраняват до една година. 

*Гръцки маслини "Каламата" растат в Южна Гърция, в едноименния регион. Познават се по наситения пурпурен цвят и формата на бадем. Те са подходящи при приготвянето на традиционната гръцка салата. Когато са с костилките, придават на готвеното специфичен вкус. 

*Испанските черни маслини имат особен, наситен вкус. Сами по себе си са деликатес. Вървят добре с изстудено бяло вино, кремообразно козе сирене и препечена багета. 

*Испанските пълнени маслини микс са идеално мезе за студени напитки. Пълнят се обичайно с бадеми, каперси, лешници и лук. 

*Гръцката натурална, пълнена с Пименто, се отглежда от векове в Гърция и се пълни с червени чушки (Пименто), които ѝ придава сладък вкус. Поднасят се с добре охладено бяло вино. Използват се за приготвянето на хапки и пица. 

*Зелените испански маслини, пълнени с аншоа са интересно предястие. С тях лесно ще освежите пилешкото ризото, рибата или паелята. 

Маслините съдържат много полезни вещества, независимо дали са черни или зелени.

Ето какви са невероятните ползи от хапването на маслини всеки ден:

Какво ще се случи с тялото ви, ако ядете маслини всеки ден

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти