Канапе от патладжани с домати

Готово за 30 минути

Канапе от патладжани с домати
Снимка: Бон Апети
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:
3 патладжана
2–3 с. л. олио
200 г извара
10 маслини
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
2 с. л. зехтин
2 домата
1 филия хляб
50 г кашкавал
2 щипки сол
черен пипер на вкус
олио за намазване

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст, посоляват се и се оставят за 10–15 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се изплакват и се подреждат в намазнена тава. Поръсват се с олиото и се пекат по 5 минути от всяка страна в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.

2. В купа се смесват изварата, почистените от костилките маслини и накълцаните листа босилек. Сместа се овкусява със солта и черен пипер, налива се зехтинът и се пасира.

3. Доматите се нарязват на тънки колелца и се нареждат върху кръгчетата патладжан. Върху тях с помощта на пош се оформят розички от изварата. Поръсват се с хлебните трохи и настъргания кашкавал.

4. Канапетата се запичат за 10 минути при горно нагряване в максимално загрята фурна.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Други рецепти:

Печен патладжан
Патладжан по средиземноморски
Рулца от патладжан
Патладжани с доматен сос

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква суперсила би искала да притежаваш?

Оферти