Печен патладжан

Перфектно блюдо за вегетарианци

Печен патладжан
Снимка: netinfo
3.67 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

2 средно големи патладжана, нарязани по дължина на ленти
1 голям корен от копър (фенел), нарязан на плоски парчета
1 голям лук, нарязан на едно
1 голям морков, нарязан на ленти
1 консерва (400 грама) белени домати
Зехтин
Прясна мащерка
Сол и пипер

Начин на приготвяне:

В средно голяма тенджера загрейте зехтина и запържете лука. Добавете доматите и овкусете със сол, пипер и мащерка. Добавете резените морков и оставете да се готви около 5-10 минути на слаб огън. Разбърквайте от време на време да не загори.

Междувременно загрейте грил тиган и запечете фенела и патладжаните от двете страни. Овкусете със сол и пипер и сложете в средно голяма тава.

Изсипете доматите върху фенела и патладжаните и запечете в загрята фурна на 180 С около 30 минути.
Сервирайте топло.

Още рецепти с патладжани:

Кълцана салата с чушки и патладжан
Рулца от патладжан
Патладжан по средиземноморски
Патладжани с доматен сос
Салата с патладжан и печено сирене

Алтернативна рецепта с патладзан:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти