Тази нощ се сбъдват желанията ни за новата година под падащите звезди!

магия природа мистично
Снимка: Thinkstock

В първите дни на годината нощното небе ще изпрати своя новогодишен подарък – метеорния дъжд „Квадрантиди”, предава NOVA.

Неговата кулминация е в периода 3-4 януари и е с по-добра видимост в Северното полукълбо. Честотата на Квадрантидите е около 100-120 метеора в рамките на 1 час.

За разлика от други метеорни потоци, Квадрантидите имат кратка кулминация, която се прогнозира трудно. Падащите звезди се движат в атмосферата със скорост около 41 км/сек. Произходът на метеорния поток се свързва с астероида 2003 ЕН1.

В следващите нощи Луната ще залязва малко след полунощ, което създава добри условия за наблюдение на „падащите звезди”. Освен това препоръчително е да се потърси безоблачно място, далеч от градските светлини.

Снимка: Thinkstock

Това явление отваря небесната енергия и я свързва с нас самите. По този начин ще имаме възможността да визуализираме желанията си много по-ясно и да им "помогнем" да ни се случат.

Затова тази вечер наблюдавайте небосклона и докато природата ни обсипва със своите небесни лъчове, помислете за нещо, което силно искате... и то ще се сбъдне. 

Това е нашата възможност да започнем да сбъдваме желанията си през новата 2020-та година. 

Снимка: Thinkstock

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти