Хубавите неща, които ни носи есента

Хубавите неща, които ни носи есента
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Есента вече е тук и какво друго ни остава, освен да я приемем с отворени обятия?

Ако сте от хората, на които лятото прекалено им липсва и още не могат да се настроят на по-студена вълна, то нека ви представим няколко причини, които ще направят есента по-привлекателна.

Тиквите
Ами да, какво по-вкусно и полезно от печена тиква. Именно есента е сезонът на тиквите. Тиквата по хранителност задминава картофите, съдържанието ѝ на каротин е по-голямо от това на морковите и е между най-богатите на каротин растения. Тиквата има и лечебно действие - печена или варена се използва при бъбречни или сърдечни заболявания и при заболявания на черния дроб. Може да се консумира от деца, бременни и възрастни.

Високото съдържание на калий е полезно при повишено кръвно налягане, а съдържанието на микроелементи (желязо, манган) е от полза при малокръвие. Освен това от тикви стават чудесни фенери!

Ябълки
Това са другите плодове на есента. Много пъти сме ви писали за невероятните качества на ябълките и всичко, за което може да ги използвате, включително и да си направите свещници от тях (прочетете тук). Заредете се с няколко килограма и нека тези ароматни и полезни плодове присъстват редовно в кухнята ви.

Нови сезони на любимите сериали
Нормално е със застудяване на времето да се прекарва повече време у дома. Телевизионните продуценти са наясно с това и с отминаването на лятото започват да се излъчват новите сезони на много любими сериали, като американския "Как се запознах с майка ви" и българския хит "Под прикритие". Трети сезон на любимия на много българи сериал ще започне съвсем скоро, а трейлър може да вирите тук.

По-хладно време
Това е радост за всички, които трудно са издържали летните жеги. Освен това, когато времето е по-хладно, ви позволява много повече да експериментирате и комбинирате дрехи и аксесоари – шалове, шапки, панталони, боти, жилетки, блузи и какво ли още не.

Нищо не ви пречи да прегледате гардероба си и да излезете след това на пазар, за да се зарадвате с нови придобивки. Дори може да спечелите обувки! Edna.bg ви дава този шанс, научете повече тук.

По-здравословен режим
Лятото определено е сезон, когато забавленията са в повече и в един момент имате чувството, че сякаш постоянно сте навън със семейството и  приятелите.

Разбира се, това е чудесно, но понякога разваля режима ви.

Есента може спокойно да се завърнете към по-здравословните си навици, включително и към спорта.

Освен всичко това по-студеното време не бива да ви спира да се виждате с приятели.

Поканете ги у дома на чаша ароматен чай или горещ шоколад и парче тиквеник и се посмейте на воля, спомняйки си за прекрасното лято, което имахте и правейки нови планове за зимата и всичките празници през нея.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти