"Правя го за децата си": Шакира ще плати солена сума, за да избегне съд и затвор

Певицата Шакира се съгласи на споразумение с испанските власти в съдебен спор за данъчни измами, който можеше да доведе до осъждането на изпълнителката на цели осем години затвор и глоба от 24 милиона евро.

В понеделник, първият ден от делото в Барселона, колумбийската поп суперзвезда информира съдията, че е готова да получи седемцифрена глоба като част от сделка, която едновременно ѝ позволява да избегне затвор и слага край на продължителния процес за данъчна измама преди той дори да е започнал.

Шакира, чието нетно състояние се оценява на над 200 млн. евро, ще трябва да плати глоба от 7,3 милиона евро за шестте данъчни измами, за които ѝ се наложи да се признае за виновна, като част от сделката със съда.

Освен колосалната сума, Шакира е осъдена и на три години затвор, които обаче няма да излежи, тъй като досега няма криминално досие. 

Прокурорите твърдят, че певицата е измамила испанското правителство чрез укриване на данъци в размер на 14,5 милиона евро от печалбите си за периода между 2012 г. и 2014 г. Обвиненията бяха повдигнати за първи път през 2018 г. и оттогава текат производства.

В изявление, споделено с Vanity Fair, Шакира твърди, че е невинна и че се е съгласила на споразумение единствено в името на децата си.

„Въпреки че бях решена да защитя невинността си в процес, който моите адвокати бяха уверени, че щеше да се произнесе в моя полза, взех решение веднъж завинаги да разреша този въпрос за доброто на моите деца, които не искат да видят как майка им жертва личното си благополучие в тази битка“, пише в изявлението. „Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам – моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми.“

Шакира има двама сина, Милан, на 10 години, и Саша, на 8 години, които има от бившия си партньор Жерар Пике, бивш футболист. Двойката се раздели през юни 2022 г. след връзка от повече от десетилетие, а причината за това беше изневяра от страна на Пике.

Прочетете пълното изявление на певицата във връзка с делото по-долу:

„През цялата си кариера винаги съм се стремяла да правя това, което е правилно и да давам положителен пример на другите. Това често означава предприемане на допълнителна стъпка в бизнес и лични финансови решения за осигуряване на най-добрия консултант, включително търсене на съвет от водещите световни данъчни власти като PricewaterhouseCoopers International Limited, които ме съветваха от самото начало, и впоследствие Ernst & Young Global Limited . За съжаление и въпреки тези усилия, данъчните власти в Испания заведоха дело срещу мен, както и срещу много професионални спортисти и други високопоставени личности, изцеждайки енергията, времето и спокойствието на тези хора в продължение на години.

Въпреки че бях решена да защитя невинността си в процес, който моите адвокати бяха уверени, че щеше да се произнесе в моя полза, взех решение веднъж завинаги да разреша този въпрос за доброто на моите деца, които не искат да видят как майка им жертва личното си благополучие в тази битка.

Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам – моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми, включително предстоящото ми световно турне и новия ми албум, и за двете от които съм изключително развълнувана. Възхищавам се изключително много на тези, които се бориха с тези несправедливости докрай, но за мен днес победата означава да си върна времето за децата и кариерата ми.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Us Weekly (@usweekly)

Прочети също:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти