Шакира призна как се справя с ролята на самотна майка

Едва ли има някой, който да не е наясно, че Шакира и нейният партньор, бившия футболист Жерар Пике, се разделиха преди повече от година. Впоследствие колумбийската поп звезда напусна Испания, където живееше заради връзката си, и се установи в Маями, Флорида със своите синове.

И докато триумфира в музиката и печели награди за работата си през последните месеци, основен приоритет за Шакира са нейните деца.

„Да си самотна майка и да поддържаш ритъма на поп звезда, това не са съвместими неща“, призна певицата пред Billboard в интервю, публикувано в четвъртък.

шакира
Снимка: Getty

„Трябва да сложа децата си да спят, да отида в звукозаписното студио; всичко е набързо. Когато нямаш съпруг, който може да остане вкъщи с децата, всичко е едно постоянно жонглиране.

Шакира, която се премести от Испания в САЩ след раздялата с Пике, обясни, че да си работещ родител е въпрос на постоянно търсене на баланса. Тя цени всеки момент с двете си момчета и понякога оставя работата на заден план.

„Трябва да съм до децата си във всеки момент: да ги водя на училище, да закусвам с тях, да ги водя на срещи. Но освен това трябва и да изкарвам пари“, каза тя пред Billboard. „Не съм ходила на фитнес от година... Трудно е да се справиш с всичко.“

шакира
Снимка: Getty

Шакира разкри, че синовете ѝ – 8-годишният Саша и 10-годишният Милан, се справят добре в училище и ходят с удоволствие. Изглежда животът в САЩ е по-спокоен за тях, отколкото този в Испания.

„В Барселона те носеха тежестта да бъдат „децата на еди кой си“ и медийната ситуация беше трудна за тях. Имахме папараци на прага ни всеки ден. Тук те са просто деца, които се наслаждават на нещо съвсем нормално като училището: то е сигурното убежище, където могат да бъдат себе си. И тъй като те са общителни и доста отворени, за тях беше лесно да се адаптират.“

шакира
Снимка: Getty

Въпреки предизвикателствата Шакира успя да превърне скандала около раздялата с Пике в злато, като продължи и дори надгради успешната си музикална кариера с няколко хитови парчета. Тя признава, че докато е живяла в Барселона, е била напълно отдадена на връзката и семейството си и не е имала възможност да се развива професионално.

„Моят приоритет беше моят дом, моето семейство. Вярвах в „докато смъртта ни раздели“. Вярвах в тази мечта за себе си, за децата си. Родителите ми са заедно от 50 години и се обичат като първия ден, с любов, която е уникална и неповторима. Така че знам, че е възможно. Майка ми не напусна [болния] ми баща. Все още се целуват. И винаги са били моят пример.“

Както винаги Шакира не пропуска да отбележи колко е благодарна на своите почитатели за подкрепата в най-трудните моменти.

„Никога не съм мислила, че моите фенове могат да ме подкрепят и да са до мен по толкова много начини“, призна Шакира пред Entertainment Tonight, след като получи наградата MTV Video Vanguard миналата седмица.

„Ако не бяха те, вероятно щях да бъда много по-тъжна, но те наистина ми дадоха много неща, за които да искам да се боря.“

Тя спечели желаната награда Video Vanguard на тазгодишните видео музикални награди на MTV. В допълнение към тази победа, тази година тя счупи множество световни рекорди на Гинес и е сред най-номинираните изпълнители на предстоящите латински награди Грами.

На въпроса на Billboard дали се смята за щастлив човек днес, певицата беше доста откровена: „Не мисля, че всеки има достъп до щастието“, призна тя. „Това е запазено за ограничен брой хора и не мога да кажа, че съм част от клуба в този момент.“

шакира
Снимка: Getty

И все пак през последната година Шакира определено съумя да използва болката си като вдъхновение за своята музика и да продължи успешно кариерата си, същевременно свиквайки с живота на самотна майка.

„Ако животът ти дава лимони, трябва да си направиш лимонада. Това е: аз правя лимонада“, разсъждава тя.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти