Шакира разкри невероятния начин, по който синът ѝ се е справил с раздялата ѝ с Пике

Най-големият син на Шакира изглежда я преследва, когато става дума за музика!

Поп звездата обяви, че се разделя с бащата на двете си деца Жерар Пике през 2022 г. след повече от десетилетие заедно. Едва ли има някой, който да не е наясно с драмата, която се разигра след привидно спокойната раздяла.

Шакира изля болката и разочарованието си в своята музика на фона на упоритите слухове, че бившият футболист ѝ е изневерил с настоящата си приятелка Клара Чиа Марти.

Някои от най-личните неща, които певицата сподели преди около година в искрено интервю, си припомнете тук:

Трогателните признания на Шакира в новото ѝ интервю

Оттогава Шакира многократно е говорила искрено за връзката си с Пике и колко е наранена от начина, по който отношенията им се развиха и приключиха.

► Шакира атакува Пике в песен: “Превъзхождах те и затова се хвана с момиче като теб“

И докато феновете полудяха по песните за отмъщение на Шакира, нямаше как да не се запитаме как двете ѝ момчета се справят с публичната раздяла на родителите си. Наскоро певицата сподели, че по-големият ѝ син също е открил музиката като начин да премине през тежкия период.

шакира
Снимка: Getty

Преди няколко дни Шакира сподели пред Зейн Лоу от Apple Music в интервю, че макар да е имало „период на обучение“ как да се справи с раздялата заедно с децата си, тя е осъзнала, че не може да лъже или да скрие „чувствата“ си относно това, което се случва, в дългосрочен план:

„Обществото ни учи да прикриваме чувствата си пред децата си, но мисля, че това е грешка. Те знаят по-добре и възприемат нещата по много различни начини. И могат да разберат кога някой възрастен ги лъже."

Любовта между Шакира и Пике през годините

Шакира обясни, че децата в крайна сметка искат да знаят истината, добавяйки:

„И ако не им дадете истината, те измислят своя собствена версия. Но ако сте достатъчно смели да говорите с тях и се опитате да разберете как те възприемат реалността и започнете разговор, в който те също могат да дадат мнението си... Тогава те ще осъзнаят, че животът невинаги е перфектен и е добре да приемем загубите. Важното е да се научим да изразяваме това, което чувстваме.

шакира
Снимка: Getty

► Шакира отправи трогателна молба към медиите с цел да защити децата си

Един от начините, по които самата Шакриа заявява своята истина, е чрез музиката. И това е нещо, което и двете ѝ деца разбират много добре след раздялата с Жерар Пике. Оказва се, че 11-годишният Милан дори се е включил в писането на песни, за да се справи с факта, че родителите му вече не са заедно.

По този въпрос Шакира сподели:

„Те знаят, че това е един от моите лични начини да се лекувам и да изразявам себе си – чрез музиката. Милан написа две красиви песни по време на целия процес на раздяла и те просто биха могли да разплачат всеки. Написал е две песни на пиано и текст към тях. Винаги, когато се почувства малко потиснат, сяда на пианото и пише музика. И това реално е неговият катарзис, неговата терапия.”

шакира
Снимка: Getty

Шакира допълни още, че въпреки че има музикален талант, детето не проявява интерес да преследва кариера в шоубизнеса, поне засега. Вместо това певицата разкри, че Милан иска да последва стъпките на баща си и да стане футболист:

„Той е страхотен музикант, мисля, че вероятно би станал и добър продуцент, но е обсебен от футбола. Мечтае да бъде футболист. Но признавам, че той е наистина страхотен автор на песни и може би един ден ще приеме това по-сериозно. Но засега това е само [начин за терапия] за него."

шакира
Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Припомняме, че известно време след раздялата с Жерар Пике, колумбийската поп звезда напусна Барселона, където живееше заради връзката си, и се установи в Маями, Флорида със своите синове.

Тогава Шакира разкри, че синовете ѝ Саша и Милан се справят добре в училище и ходят с удоволствие. Изглежда животът в САЩ е по-спокоен за тях, отколкото този в Испания.

„В Барселона те носеха тежестта да бъдат „децата на еди кой си“ и медийната ситуация беше трудна за тях. Имахме папараци на прага ни всеки ден. Тук те са просто деца, които се наслаждават на нещо съвсем нормално като училището: то е сигурното убежище, където могат да бъдат себе си. И тъй като те са общителни и доста отворени, за тях беше лесно да се адаптират.“

шакира
Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

► Шакира призна как се справя с ролята на самотна майка

Въпреки предизвикателствата Шакира успя да превърне скандала около раздялата с Пике в злато, като продължи и дори надгради успешната си музикална кариера с няколко хитови парчета. Днес тя признава, че докато е живяла в Барселона, е била напълно отдадена на връзката и семейството си и не е имала възможност да се развива професионално.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти