В пухкава компания и с широки усмивки: Кейт Мидълтън и принц Уилям отново вдъхновиха с кауза

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж сериозно се фокусираха върху психичното здраве на здравните работници по време на пандемията и не спират да се ангажират с различни организации за тяхната подкрепа.

Кралската двойка пътува до Ланкашир в северозападната част на Англия в четвъртък, за да се срещне членовете на здравния персонал, които са се сблъскали с уникални предизвикателства по време на пандемията от коронавирус.

Уилям и Кейт се срещнаха с лекари, медицински сестри и други здравни работници в болница Clitheroe Community Hospital. Херцозите бяха особено заинтересовани да чуят как Асоциацията на благотворителните организации, която двойката популяризира през последните две години, подкрепя болниците и техния персонал в периода на пандемията.

Херцозите също така се запознаха и с най-новата помощ за претоварените здравни работници – кученце порода кокапу (кръстоска между кокер шпаньол и пудел) на име Алфи, което ще бъде обучено като терапевтично куче, за да подпомага пациентите и работниците в болницата.

Докато се редуваха да държат и галят Алфи, Кейт каза през смях: „Нашето куче ще бъде много разстроено. Веднага ще каже: „Къде бяхте?!“

След срещата си с кученцето, херцозите дори споделиха закачлив пост в Twitter, като помолиха хората да гласуват кого Алфи предпочита повече: Уилям или Кейт!

Присъединяването на Алфи е един от начините, по които NHS Charities Together подпомага психическото здраве на техните служители. Благотворителната организация е дарила повече от 410 000 долара, за да помогне за създаването на услуги за благополучие за 9 000 служители в болниците в Ланкашир – и е финансирала пристигането на терапевтичното куче.  

Още снимки от срещата на херцозите с Алфи и здравните работници разгледайте в галерията ни:

Кейт Мидълтън и принц Уилям подкрепиха здравните работници в Ланкашир

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти