Униформите ѝ отиват: Кейт Мидълтън се срещна с оцелели от Холокоста

Херцогинята на Кеймбридж многократно е показвала, че умее да бъде стилна и красива дори по време на събития, които изискват семпло, строго и обрано облекло. Във връзка с обществените ѝ задължения като член на кралското семейство, Кейт Мидълтън често трябва да присъства на събития като военни паради, възпоменателни чествания, срещи с ветерани и не можем да не отбележим, че на подобни поводи тя винаги изглежда безупречно!

Кейт Мидълтън посети Имперския военен музей в Лондон, за да се срещне с оцелели от Холокоста и да разгледа новооткритите галерии в музея.

Кейт Мидълтън отново впечатли с униформена визия при откриване на галерия

В сряда следобед херцогинята посети музея, като се срещна отново с оцелелите от Холокоста Стив Франк и Ивон Бърнщайн, които бяха представени във фотографската изложба „Поколения: Портрети на оцелелите от Холокоста“. Обявена през февруари 2020 г. на 75-ата годишнина от Втората световна война, изложбата включва 50 съвременни портрета на оцелели от Холокоста, направени от 12 фотографи, както и снимки, направени от самата херцогинята.

„Историите им ще останат с мен завинаги“, каза херцогинята по време на откриването ѝ през август. „Въпреки че имах късмета да срещна двама от малкото оцелели, които все още са сред нас, признавам, че не всеки в бъдеще ще може да чуе тези истории от първа ръка. Жизненоважно е спомените им да бъдат запазени и предадени на бъдещите поколения, така че че това, през което са преминали, никога да не бъде забравено.“

За посещението херцогинята носеше тъмносиня блуза от Александър Маккуин, вдъхновена от военните униформи, съчетана с панталони в същия тон и велурени токчета. Тя допълни визията си с тъмносиньо палто с дължина до прасеца от Catherine Walker и брошка с мак – знак на почит към загиналите във войната.

След посещението на Кейт Стив Франк разказа пред сп. “People”, че херцогинята е била много внимателна, загрижена в „разговорите с внуците му и за това, което те имаха да кажат“, добавяйки, че „тя питаше за това как са те и техните училища“.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty

„Фантастично е да можеш да събереш хора в галерията и да има някой толкова ангажиран и загрижен за други хора“, каза още ръководителят на музея Джеймс Бългин пред списанието. „Всичко, което можем да направим, за да осведомим и привлечем хората в музея и да ги помолим да помислят за историята, е много, много добро нещо, за което сме благодарни.“

Посещението на Мидълтън в сряда отбеляза и официалното откриване на галериите на Холокоста и Втората световна война в целия музей. Всяка включва няколко хиляди снимки, книги, произведения на изкуството, писма и лични вещи, които каталогизират индивидуалните истории на хората по време на цялата война.

„За нас е чест да бъдем домакин на Нейно Кралско Височество херцогинята на Кеймбридж в музея днес и да станем свидетели на нейното стартиране на нашата нова експозиция“, каза в изявление генералният директор на музея Даян Лийс. „Официалното отваряне на тези галерии, които са посветени на разбирането на два от най-опустошителните конфликти и геноциди в човешката история, е невероятно трогателно за нас. Като се има предвид, че този период, за съжаление, скоро ще изчезне от живата памет, ние искаме тези галерии да запазят историите на нашите ветерани, нашите очевидци и оцелелите и да гарантират, че никога няма да забравим какво са преживели.“

Още снимки от събитието разгледайте в галерията ни:

Кейт Мидълтън отново впечатли с униформена визия при откриване на галерия

А тук може да си припомните някои от най-добрите униформени визии на Кейт Мидълтън през годините:

Най-добрите униформени визии на Кейт Мидълтън

Още за четене:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти