Сияйни заедно: Кейт Мидълтън и принц Уилям подкрепиха трогателна кауза с първата си поява за годината

За първата си съвместна разходка през новата година Кейт Мидълтън и принц Уилям хвърлят светлина върху важна детска кауза.

Двойката се отправи към музея „Foundling“, който разказва историята на болницата „Foundling“ от 18-ти век - първата благотворителна организация за деца във Великобритания. Първоначално тя е създадена през 1739 г. като дом за грижи за деца, застрашени от изоставяне. Сега Кейт е патрон на музея.

Скоро след пристигането си в музея в центъра на Лондон двойката се присъедини към кръгла маса с експерти от целия сектор, за да говори за по-широкия пейзаж на приемната грижа в Обединеното кралство, за предизвикателствата, пред които могат да се изправят младите хора, напускащи грижата - като заетост, жилищно настаняване, психично здраве и пристрастяване - и за текущата дейност за справяне с тези проблеми.

кейт уилям
Снимка: Getty

Херцогинята е превърнала ранното детско развитие в ключов елемент от своята кралска работа. Отбелязвайки, че много от най-тежките социални предизвикателства днес се коренят в годините на детството, тя се фокусира върху съвместни действия, за да помогне за подобряване на резултатите за децата при навлизането им в зряла възраст.

По време на екскурзията Кейт и Уилям разговаряха и с хора, които са се сблъскали със системата за грижи от първа ръка. Един от тях беше поетът и писател Лемн Сисей, който помогна за проекта на Кейт за портрети, „Hold Still“, който отразява живота във Великобритания в условията на пандемия. Той говори и на коледния ѝ концерт през декември. Книгата на Сисей „Моето име е защо“ описва собствената му история на живот в системата за приемна грижа.

Една от основните дейности в музея е да използва работата на художници, писатели и музиканти за разработване на програми за обучение, особено за маргинализирани и уязвими млади хора. Това съвпада с интереса на Кейт към арттерапията, която се използва в някои от благотворителните организации и организациите за психично здраве, които тя подкрепя в по-широката си обществена дейност.

кейт уилям
Снимка: Getty

Някои от тези, на които е помогнала програмата „Нашите приказки“, са продължили да водят арт работилници в музея. Уилям и Кейт бяха запознати с проекта, който е създаден, за да помогне на млади хора, които са преживели приемна грижа, да придобият умения да разработват и помагат за провеждането на работилници в музея за семейства, като по този начин се осигурява платена заетост и ценни житейски умения.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън в музей „Foundling“

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти