„Белезите са трофеи“: Линда Еванджелиста за силата да победиш рака два пъти

През последните години на Линда Еванджелиста се налага на два пъти да се пребори със страшна диагноза – рака на гърдата. Днес нейната борба вдъхновява много жени по света и Линда говори за изпитанията, през които е преминала, винаги, щом има възможност.

Миналата седмица супермоделът беше гост в предаването „The View“, където говори за диагнозата рак на гърдата, която ѝ е поставена през декември 2018 г. и отново през юли 2020 г.

Линда размишлява върху това как е оцеляла два пъти след рака и на какво я е научило всичко това. Поводът за интервюто беше месецът за борба с рака на гърдата.

„Мисля, че опитът на всеки е различен“, обясни 58-годишната Линда. „При мен започна с моята рутинна мамография. Знам, че не обичаме да си правим мамографии. Аз самата винаги отлагам такива неща, но това е нещото, на което наистина обръщах внимание.“

Еванджелиста си спомни как е била извикана обратно в кабинета след мамографията и е научила, че страда от ранна форма на рак на гърдата.

Имам друго заболяване, което засяга белите ми дробове, както и лумпектомия [частична мастектомия или сегментна резекция на гърдата – бел.ред.]. В крайна сметка се стигна до двойна мастектомия, което беше правилното решение за мен. И си помислих, че няма да умра от рак на гърдата“, продължи тя. „Но и че все пак го има ониз малък шанс да се върне.“

В крайна сметка Еванджелиста се връща при своя онколог, след като усеща „подутина“ на гръдния си мускул и по-късно научава, че ракът на гърдата се е върнал.

линда еванджелиста
Снимка: Getty

„Историята на всеки е сложна и различна“, обясни тя. „И моята в крайна сметка беше: „Ами просто го извадете и ме подложете на малко радиация.“ Но имах наистина лош резултат за онкотип. Това е резултатът, който ви казва каква е вероятността да развиете рак отново. При него вземат предвид много неща, включително генетиката. А моята беше лоша.“

Така Линда разкрива, че в крайна сметка битката с рака се оказва една дълга и изтощителна борба, която няма просто решение

„Трябваше да се подложа на химиотерапия – от пет години пия фантастични лекарства, които ме карат да се чувствам толкова добре“, каза тя, но саркастично, признавайки истината: „Те са ужасни. Това са хормонални супресори. Карат човек да се чувства стар.”

„Претърпях толкова много операции и си мислех, че мога да се справя с всичко“, обясни още Еванджелиста, добавайки, че приема белезите от битките за здравето си.

„Приемам белезите“, каза моделът. „Мисля, че белезите са трофеи. Добре се справям с тях.“

линда еванджелиста
Снимка: Getty

Еванджелиста призна още, че откакто се бори с рака на гърдата, тя цени живота много повече. Нейната цел е оцеляването, признава тя – да „остарее наистина, ама наистина“.

Еванджелиста за първи път описа преживяването от борбата с рака на гърдата в за интервю Wall Street Journal в началото на есента.

Тогава тя разказа, че според нейния онколог след раково лечение прогнозата е „добра“, въпреки че знае, че има шанс ракът да се върне отново.

През изданието Еванджелиста признава, че тъй като бъдещето ѝ е несигурно, тя просто е благодарна за всеки ден.

„Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм изцяло в празничен режим“, споделя тя. „Преживях ужасни здравословни проблеми. Намирам се в етап, в който съм толкова щастлива, радвам се на моята книга („Линда Еванджелиста, снимана от Стивън Мейзел“), моя живот. Толкова съм щастлива, че съм жива. Всичко, което идва сега, е бонус.“

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти