На 50+ и зашеметяващи! Корица на „най-великите“ супермодели обаче предизвика недоволство

супермодели Vogue Воуг
Снимка: Vogue

Четири от „най-великите на всички времена“ супермодели красят едновременно кориците на Vogue за САЩ и Великобритания за септемврийския брой на списанието. Фотосесията им обаче беше приета с противоречиви реакции от фенове на модата.

Наоми Кембъл, на 53 г., Синди Крауфорд, 57 г., Линда Еванджелиста, 58 г., и Кристи Търлингтън, 54 г., са първите лица, които с новодобитата си популярност в края 80-те и началото на 90-те години на XX век променят света на модата „от нишово амбициозно хоби до стълб на масово развлечение“, пише изданието.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

За корицата на Vogue четирите супермодели позират пред бразилския фотограф Рафаел Павароти, облечени в различни изцяло черни тоалети, а заглавието гласи „най-великите на всички времена“.

Кадрите, разпространени в социалните медии, събраха много харесвания и похвали, но някои потребители в социалните медии се колебаят дали снимките на супермоделите не са прекалено обработени с Фотошоп.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

„Страхотна корица, но може би намалете целия Фотошоп“, пише потребител в коментар, който събира над 350 харесвания. „Всички те са зашеметяващи и без него.“

„Емблематично“, коментира друг. „Но кога ще оставим жените да остаряват?“

„Ако не можем да позволим на тези емблематични богини да покажат своята истинска, неподправена красота без абсолютно неприлично количество Фотошооп, изтриващ самоличността“, пише още един, „каква надежда имаме останалите като нас?“

Вижте още кадри от фотосесията в галерията тук >>>

Дори модният дизайнер Наталия Феднър се включва, наричайки моделите „прекрасни жени, които са прекалено и ненужно фотошопирани“.

Вместо излишната обработка на снимките, други фенове критикуват творческите решения зад корицата и са разочарования от цялостния вид. В коментарите тя е наричана „плоска“ и „мързелива“, а визиите в черно си спечелват сравнения с „домакини“ и гостенки „на погребение“.

Един потребител пише: „Определено можеше да се справят по-добре с тази корица. Четири от най-великите супермодели, които светът е познавал, и това е бил изборът за корицата? Прахосване.“

Втори коментира: „При наличието на всички тези икони не бихте ли могли да измислите нещо, което да е малко по-интересно????“.

Оставяйки фотошопа и композицията настрани, четирите супермодели изглеждат ослепително и за видео кадрите, заснети от Vogue, на които Кембъл, Крауфорд, Еванджелиста и Търлингтън са във видимо по-естествен вид.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Участието на четирите звезди в най-престижния брой на Vogue за годината – септемврийския, е част от рекламата за предстоящия документален сериал на платформата Apple TV+ „Супермоделите“. В него участват именно Еванджелиста, Кембъл, Крауфорд и Търлингтън, а поредицата ще направи премиерата си на 20 септември.

Вижте още кадри от фотосесията в галерията тук >>>

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти