Линда Еванджелиста е преобразена за първа корица на списание след инцидента с естестична процедура

Линда Еванджелиста изглежда безупречно за септемврийския брой на Vogue Великобритания. Красивите снимки обаче не показват истинския начин, по който тя изглежда, признава супермоделът от 90-те години в интервю за списанието.

В края на миналата година Еванджелиста за първи път сподели публично, че процедура за отнемане на мазнини от лицето ѝ (наречена CoolSculpting) я е оставила „трайно деформирана“ и „брутално обезобразена“, причинявайки страничен ефект - парадоксална мастна хиперплазия, който кара третираните области да се увеличават, втвърдяват и изтръпват.

Моделът споделя, че за кадрите във Vogue гримьорката Пат Макграт използва тиксо и ластици, покрити с шапки и шалове, за да изпъне назад лицето, челюстта и шията ѝ.

„Това не е моята челюст и врат в истинския живот – и не мога да се разхождам с лента и ластици навсякъде“, каза Еванджелиста. „Опитвам се да се обичам такава, какъвто съм. Но за снимките... Вижте, за снимките винаги си мисля, че сме тук, за да създаваме фантазии. Ние създаваме мечти. Мисля, че е позволено. Освен това, при тези снимки са се погрижили за всичките ми несигурности, за да мога да правя това, което обичам.“

Вижте още кадри на супермодела за Vogue в галерията тук >>>

През септември 2021 г. Еванджелиста завежда дело за 50 милиона долара срещу Zeltiq – компанията, разработила козметичната процедура CoolSculpting, одобрена и от Агенция за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA). След като делото е разрешено през юли, от Zeltiq твърдят в изявение за Vogue: „Радваме се, че разрешихме този въпрос с г-жа Еванджелиста. Нашият фокус продължава да бъде върху укрепване на доверието чрез предоставяне на безопасни, надеждни естетични продукти и услуги, подкрепени от науката. CoolSculpting е одобрено от FDA, неинвазивно лечение за видими мастни издутини в деветте области на тялото.“

Според производителя страничен ефект възниква на 1 от всеки 4000 случая, макар изследване от Американското общество на пластичните хирурзи да сочи, че се появява при 0,72% от случаите или 1 на всеки 138 процедури, отбелязват от El Pais.

Красотата на Линда Еванджелиста през годините

През февруари 2022 г. Еванджелиста разказа своята история пред списание People, на което позволи и да я снима. Припомнете си тук ► Линда Еванджелиста споделя първите снимки на тялото си след кошмарнaта операция: "Няма да се крия повече"

Но въпреки скорошната си рекламна кампания за Fendi и новата корица за Vogue, моделът се колебае да нарече това „завръщане“.

„Излекувана ли съм психически? Категорично не. Но съм толкова благодарна за подкрепата, която получих от моите приятели и от моята индустрия… Няма да ме видите по бански, това е сигурно“, казва тя. „Ще бъде трудно да си намеря работа с неща, които стърчат от мен; без ретуширане, мачкане, залепване, притискане или други трикове...“, добавя още 57-годишният модел.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти