Голи снимки на 16 и съпруг насилник: болезнените признания на Линда Еванджелиста

Документалният сериал на Apple TV+, „The Super Models“, който проследява възхода на модния подиум на Линда Еванджелиста и колежките ѝ от 90-те години Кристи Търлингтън, Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, вече излезе и очаквано някои откровения предизвикаха голям интерес.

В новата поредица, чиято премиера беше в сряда, 58-годишната Еванджелиста говори искрено по много въпроси – от емблематичната си прическа през 80-те до момента, когато почти се отказва от професията.

Това се случва, след като се почувствала принудена да се снима гола само на 16 години.

„Иронично е, че родителите ми ме пуснаха да отида в Япония, когато бях на 16, с договор за моделство. Не ме пуснаха на училищната ски екскурзия, но ме пуснаха в Япония“, споделя Линда във филма.

„Когато пристигнах в Япония, първото нещо, което поискаха от мен, бяха голи снимки и пожелаха да ми вземат всички мерки, без дрехи“, продължава тя. „Аз не исках да се събличам.“

„Някак се изплаших. Не трябваше да ходя там сама", разказва още Линда, която е записана в местно училище за модели едва 12-годишна. „Прибрах се у дома. И някак си се отказах.”

В документалния филм Линда говори по още една изключително болезнена, но и важна тема – домашното насилие.  Тя твърди, че бившият й съпруг Джералд Мари, който сега е на 73 години, я е малтретирал по време на петгодишния им брак.

Бракът им продължава от 1987 до 1993 г. През това време той е европейският шеф на агенцията за модели Elite Model Management

„По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, да напуснеш насилствена връзка. Разбирам тази концепция, защото я изживях. Ако беше просто въпрос на това да кажеш: „Искам развод, довиждане"... но не става по този начин", разкрива Линда.

„Той знаеше, че не трябва да докосва лицето ми, да не докосва това, който изкарва пари“

линда еванджелиста
Снимка: Getty

Еванджелиста се омъжва едва на 22 години и единственият начин да се освободи е да остави всичко, което е спечелила, на Джералд Мари. И все пак тя се радва, че е успяла да заживее в безопасност, получавайки свободата си.

През 2020 г. Мари беше обвинен в изнасилване и сексуално неправомерно поведение от седем жени. 

Еванджелиста признава, че вярва на твърденията им, като същевременно ги поздравява за тяхната „смелост и сила“. Тя твърди, че точно те са й дали кураж да говори, а техните твърдения са разбили сърцето ѝ.

„Бих искала справедливостта да възтържествува. Бих искала такива негодници добре да си помислят и да се страхуват [преди да наранят жена] и бих искала жените да знаят, че не са сами", казва бившият модел.

линда еванджелиста
Снимка: Getty

В изявление за Apple TV+ Джералд Мари отрича всякакви обвинения, заявявайки, че „никога не е извършвал и най-малък акт на насилие“.

Във филма Еванджелиста разказва и за процедурата CoolSculpting от 2015 г., която остави някои части от тялото ѝ обезобразени и я накара да се крие до миналата година.

„Иска ми се да можем наистина да се погледнем в огледалото, неизкривени, без никога да сме се виждали с филтър или ретуширани“, споделя Линда, сдържайки сълзите си, след като описва резултатите от процедурата.

Това е, което ме хвърли в тази дълбока депресия, в която съм. Това е като капан, намираш се в капан в кожата си и се мразиш", разсъждава с болка Линда.

Как изглеждат днес супермоделите от 90-те

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти