Как да спрете ставните болки с кора от лимон

Как да спрете ставните болки с кора от лимон
Снимка: Thinkstock

Всеизвестно е, че лимонът е сред най-полезните плодове и съдържа много витамини, които зареждат организма ни и го правят по-устойчив на вредни влияния. Цитрусовите плодове са много полезни за целия ни организъм, а лимонът е техният цар.

Той спомага за лечението на редица здравословни проблеми, включително инфекции на гърлото, лошо храносмилане, запек, проблеми със зъбите, висока темпрература, вътрешни кръвоизливи, ревматизъм, изгаряния, затлъстяване, дихателни проблеми и високо кръвно налягане.

Лимонът се грижи отлично и за нашата кожа и коса, като ги подхранва и им придава по-свеж вид. Но несъмнено най-голяма полза на лимона е имунистимулиращото му действие, което ни пази от много проблеми.

Лимоните са богати на особено важни хранителни вещества като витамините A, B1, B6 и C, фолиева киселина, пектин, фосфор, калий и калций.

Оказва се, че лимонът има и още едно много важно и полезно свойство, което може да помогне на доста хора и техния проблем  и то се крие в неговата кора. Тя е чудесен антисептик, има противовъзпалително действие и ефикасно снижава ставните болки.  

Богатото й съдържание на етерични масла със сладък аромат води до облекчаването и на възпалението в кръвоносните съдове и до отпускането им, а противовъзпалителното й действие е изключително ефикасно и за облекчаването на ставните и невралгични болки.

Понякога хрущялите, предпазващи костите от триене една в друга, се износват и причиняват ставни болки, които могат да са неприятни и дори да доведат до трудности в движенията. Причината за това може да бъде определено костно заболяване или стара травма.

И тук идват на помощ корите от лимони, които съдържат много калций и витамин С, съставките, които поддържат костите ни здрави.

За да облекчите ставните си болки е нужно да направите следното нещо:

Настържете кората на един лимон внимателно, без да включвате и бялата му част. Нанесете настърганата кора директно върху болезненото място и лекичко я втрийте в кожата. Увийте мястото с бинт и оставете кората да действа 2 часа преди да махнете компреса.

Прочетете още:

Как да: направете си вкусно брауни в чаша за 5 минути

Как да: стегнете тялото си с едно просто упражнение

Как да: направете си калъфка за възглавница от стара риза

Как да съхраняваме плодовете си добре, за да не се налага ги изхвърлим бързо

Как да: направете си суфле с 2 съставки за 15 минути

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти