Дано не сте от тях

Светла Иванова
Снимка: Личен архив

Познавам такива хора (сигурна съм, че и вие познавате), които са вечно заети. Със себе си. Или поне искат да изглеждат заети. И понякога наистина са такива. В повечето случаи, когато ги потърсиш (дори, ако са на маникюр), ти отговарят, че са "в среща".

Откъде знам ли? Случвало ми се е и аз да изпия едно безвкусно кафе с "приятелка", с която си говорим глупости, а щом ѝ звънне телефонът, тя отговаря, че не може да говори, защото е "в среща". Имам предвид бизнес среща. Затова и от бизнес срещите с такива дами никакъв бизнес не излиза.

Като се замисля, най-добре работя с хората по телефона. Ако има нещо, за което не можем да се разберем с няколко думи по телефон или имейл, и очи в очи трудно ще можем.

Тези хора, за които ви говоря, трудно водят съществени телефонни разговори. Те обикновено искат срещи. Няколко. А иначе нямат време да говорят и със собствената си майка. Телефонът им дава заето или не вдигат с дни. Когато закъсняват, пускат есемес или отлагат срещата, след като вече са закъснели. Обикновено казват, че са били на лекар. И определено имат нужда от такъв.

Винаги могат да намерят за какво да ти се разсърдят. И никога няма да разбереш причината. Скарани са с поне една от три приятелки. Да, имат много приятелки. Ей така, за разкош и резервни варианти.

И не си мислете, че ви споделям това, защото скоро съм срещала такива хора. Отдавна се научих да ги разпознавам и да не стигаме до срещи. Дори не пазя в телефона си номер, който не отговаря с дни. Тези номера не ми минават. Надявам се и на вас.

Пиша това, за да ви напомням да не се ядосвате за глупости. И ако някой не ви отговаря – просто го изтрийте. За да не си пълните паметта с имена, които не свързвате с нищо. Дори с един телефонен разговор.

А камо ли с вкус на кафе.

Честит нов ден!

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти