Какво има в света на милионерите

Какво има в света на милионерите
Снимка: Thinkstock

Златни седалки и концертни зали са само малка част от екстрите на пищните частни самолети, които по-скоро приличат на "летящи палати", отколкото на въздушен транспорт.

За мнозина летенето е скучно и неприятно преживяване, но в персоналните частни самолети на богатите, възможностите са безкрайни, разкриват от БГНЕС. В най-невероятните самолети има кина, мраморни бани, аквариуми, златни седалки и дори концертни зали.

Всеки самолет може да бъде с персонален дизайн, в зависимост от това дали собственикът му го използва за работа или развлечение.

Фотографът Ник Глейс е снимал някои от най-атрактивните самолети, чиито собственици предпочитат да останат анонимни. Сред тези, които решили да се разкрият са Джеки Чан, саудитският принц Ал-Уалид бин Талал и Доналд Тръмп.

Самолетът на актьора носи неговото име и има дракони, изобразени от едната му страна. Саудитският принц има няколко самолета, но един от тях нарича "летящият палат", в който има концертна зала с роял. Доналд Тръмп е скромен и разполага само с един киносалон, тъй като обича да гледа филми, докато лети.

Като се говори за луксозно имущество, няма как да се подмине чаровната и стилна яхта, която беше използвана за снимането на най-новия филм с агент 007 Джеймс Бонд в "Скайфол". Тя е обявена за продан, а цената ѝ е 14.2 млн. долара.

Луксозната яхта е дълга 183 метра, като има вариант да бъде приспособена за 12 гости. Кабините и стаите на яхтата не бяха включени в снимането, но пък бяха използвани като гардероб по време на снимането на филма. Дизайнът на яхтата бе променен, с цел да се приспособи към филма. Стилните мебели са изработени от най-качествено дърво, а самият дизайн излъчва лукс.

За всички, които искат да се докоснат до лукса, но нямат толкова пари, за да купят яхтата, могат да я наемат за сумата от 120 000 долара на седмица.

Летящи палати, потънали в разкош яхти, а какво има на трапезата на хората, които могат да си позволят подобни скъпи глезотии?

Ще ви запознаем с някои от най-скъпите ястия.

Най-скъпият хамбургер в света се предлага в нюйоркския ресторант "Serendi". Той струва 295 долара и сигурно ще попитате защо. "Le Burger Extravagant" е направен от японско говеждо месо отлежало в масло от бели трюфели. Освен това има сирене, яйца от пъдпъдъци. Ако това ви се струва, че не е достатъчно висок разход за този хамбургер, то към него се предлагат клечка за зъби покрита с диаманти.

В Малта пък е най-скъпата пица. Тя се предлага в пицария "Margo" и струва 2 400 долара. За да я опитате е необходимо седмица преди това да я поръчате. Освен всички продукти, в пицата има и бели трюфели.

Най-скъпата супа се предлага в лондонския ресторант "Kai Mayfair" и е известна като "Буда прескача стената". Цената на чиния супа е 190 долара. За да я опитате трябва да я поръчате пет дни по-рано. Супата е подготвена от месо от акула, миди, гъби японски цвят, морска краставица, пилешко, свинско и шунка.

В Сакраменто се продава хотдог, който струва 145.49 долара.

Ето и най-скъпият десерт. Той се предлага в ресторанта "Serendipity" в Ню Йорк. Замразеният шоколадов десерт "Haute" струва 25 000 долара. Той е смес от 28 вида какао, включително и 14-те най-скъпи сортове какао в света.

Украсен е със златни декоративни парченца, които може да се консумират. Сервира се в златна чаша и заедно с това получавате 18-каратова златна ръкавица с диамант от един карат. Естествено, тази шоколадова магия се консумира със златна лъжичка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти