Да бъдем щастливи с какао

Да бъдем щастливи с какао
Снимка: netinfo

Поддържайте висок тонус и нисък холестерол с чудодейното какао. Не напразно ацтеките са смятали какаото за дар от боговете.

За да бъде то наистина полезно, трябва да сте сигурни, че сте си набавили доброкачествено и истинско такова. Какаото помага на организма да се справи с "лошия холестерол" и високото кръвно налягане.

Според някои изследователи, какаото оказва дейна роля в превенцията на сърдечни заболявания, освен това помага на кръвообращението в мозъка, благодарение на високото съдържание на полезното вещество флаванол.

Заменете шоколада, вафлите и всякакви подобни сладки изкушения с чаша какао. Тази напитка ще ви ободри, ще ви накара да се чувствате по-добре и ще даде на небцето ви търсеното усещане за нещо сладичко.

По-добре една лъжица какао с малко кафява захар, разтворени в гореща вода, отколкото кекс, торта или сладолед. Употребата на какао наистина ще ви накара да се почуствате по-добре.

Елизабет Сомър обяснява в книгата си "Изяж пътя си до щастието" (Eat Your Way to Happiness) за всички съставки, които притежава какаото и които повишават нивата на ендорфин и серотонин в организма ни.

В какаото обаче има и по-високо съдържание на мазнини, така че с него трябва да внимават хора, които имат жлъчни или чернодробни смущения. Както с всяко едно друго нещо, и с какаото не бива да се прекалява. Една-две лъжици на ден, разтворено във вода или мляко, са напълно достатъчни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти