Какво да сготвим с праз: 16 невероятни, бързи и вкусни рецепти

Празът представлява комплекс от полезни антиоксиданти и хранителни вещества.

Доказано полезно за организма е включването на зеленчук от семейство Лукови в поне едно от храненията за деня.

В състава му влизат полезните вещества витамин К, витамин А, витамин С, витамин В6, манган, желязо, фибри, магнезий и др.

Вижте тук няколко от най-важните ползи от консумирането на праз:

Невероятните ползи от праза

Подбрахме за вас и 16 от най-добрите рецепти на Edna.bg с луковия зеленчук:

Невероятна вита баница

Сарми с праз лук и гъби

 

Праз лук с горчица и варени яйца

Гювече с пиле, праз и сирене

Киш със спанак и праз

Как се прави: Зелник

Пита с праз и бекон

Картофени палачинки с праз

Киш с праз и гъби

Вкусна фритата с праз и гъби

Снимка: Thinkstock

Солен кекс с праз

Постен ориз с праз и маслини

Праз с ориз, гъби и орехи

Яхния с праз лук и сушени сливи

Сос за спагети с пиперки, праз и орехи

Огретен от картофи с праз и ким

Е, коя бихте сготвили още днес? smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти