Гювече с пиле, праз и сирене

Гювече с пиле, праз и сирене

Гювече с пиле, праз и сирене
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Удобството на гювечетата е, че предлагат индивидуални порции от сготвени заедно продукти, които много бързо се запичат, така че да станат още по-вкусни.

Необходими продукти за 4 порции:

2 с. л. зехтин
100 г бекон, нарязан на кубчета
600 г пилешко филе, нарязaно на кубчета от 
2 стръка праз, нарязани на кръгчета
200 г наденички, нарязани на малки парченца
1 малка сушена чушка
100 г топено сирене
1 ч. л. листа от прясна мащерка
2 сварени картофа, нарязани на кръгчета
100 г сирене
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 печени чушки, нарязани на ивички
100 г настърган кашкавал
8пъдпъдъчи или 4 кокоши яйца
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зехтинът се загрява и в него се слага беконът. Разбърква се, докато се зачерви. Добавя се месото, разбърква се на силен огън, докато се леко се зачерви. Прибавят се празът, наденицата и натрошената чушка и отново се бърка, докато остане само на мазнина. Прибавя се нарязаното топено сирене. Подправя се със сол, пипер и мащерката.

Картофите се разбъркват с натрошеното сирене, магданоза и печените чушки и се разпределят на дъното на 4 гювечета.

Месото се слага върху картофите. Затварят се с капачета и се пекат 20 мин. в загрята фурна на 200° С. Махат се капачетата и отгоре се чукват яйцата и се пoръсва кашкавалът. Запичат се отново 7-8 мин., докато побелее белтъкът, и се сервират.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Хански гювеч

Гръцки гювеч

Постен гювеч

История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти