Необходими продукти:
6-7 стръка праз лук
130 мл олио
2 глави лук
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица червен пипер
1 дафинов лист
2 зърна бахар
5-6 зърна черен пипер
2 супени лъжици доматено пюре
250 г сушени сливи
сол
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в олиото до прозрачно.
Прибавяме брашното, запържваме го за малко, сипваме червения пипер и 2 чаши вода.
Подправяме с дафинов лист, бахар, черен пипер и доматено пюре.
Щом сместа заври, добавяме сливите, 2 щипки сол и оставяме ястието да къкри.
Загряваме тиган с малко олио и запържваме нарязания праз. Прибавяме го към яхнията и я варим 10 минути.
Яхния с праз лук и сушени сливи
Чудесен вкус, постигнат за отрицателно време
37038